Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Para Dergisi ?Balıkesir?e yer verdi

Para Dergisi ?Balıkesir?e yer verdi

Para Dergisi bu haftaki sayısında Balıkesir´i gündeme taşıdı.

Para Dergisi bu haftaki sayısında Balıkesir´i gündeme taşıdı.
Balıkesir´i kapak konusu olarak işleyen derginin ?Herkesin gözü Balıkesir´de? ana kapak başlığı ile çıktığı sayısında AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey´in ?Balıkesir´i Daha Cazip Hale Getireceğiz? başlıklı değerlendirmesi de yer alıyor.
Milletvekili Canbey yazısında tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm alanındaki gelişmelere dikkat çekerek AK Parti iktidarı ile birlikte kazanılan ivmenin Balıkesir´e de yansıdığını ve bu alanda projeler üretildiğini belirterek ?Önümüzdeki süreçte şehrimizi daha da cazip hale getireceğiz.? ifadelerine yer verdi.
Ekonomi Dergisi ?Para´nın bu haftaki sayısının kapak konusu Balıkesir olurken, Balıkesir´i kapak konusu olarak işleyen ve öne çıkaran dergide herkesin gözünün Balıkesir üzerinde olduğuna vurgu yapıldı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey´in de Balıkesir´i Daha Cazip Hale Getireceğiz? başlıklı değerlendirme yazısının yer aldığı dergide Balıkesir´in hızla büyüdüğüne işaret edildi.
İşte! Canbey´in Para Dergisi´ndeki değerlendirmesi: "İki merkez olmak üzere 20 ilçeden oluşan Balıkesir´in nüfusu 1 milyon 200 bin nüfusa sahip. Şehrin sahil kesimlerinde turizm, zeytincilik ve balıkçılık, iç kesimlerde ise tarım, hayvancılık, ormancılık ve madencilik işleri yapılıyor. Şehrin iklim çeşitliliğinin fazla, yüzölçümünün büyük ve sulama imkanının geniş olması, tarımsal potansiyelinin artmasına imkan sağlıyor. Baklagil üretiminde Türkiye´de ilk sırada yer alan Balıkesir, yem bitkileri, tahıl, sebze ve meyve üretiminde başı çeken iller arasında. Aynı zamanda zeytin üretiminin de merkezi konumunda. Büyük ve küçükbaş hayvancılığın gelişmiş ve yaygın olması sayesinde ülkemizdeki et ve süt üretiminin büyük bir kısmı Balıkesir´de gerçekleşiyor. Bunun yanında arıcılık ve balıkçılık faaliyetleri de yaygın bir şekilde devam etmekte. Şehrimizde çeşitli sanayi kollarında üretim yapan 1200´den fazla işletme mevcut. Ayrıca bölgedeki sanayi kuruluşları istihdam açısından sahip olduğu potansiyel ile şehre büyük katkıda bulunuyor. Balıkesir doğal, arkeolojik, tarihi ve kültürel güzellikleriyle gerçek bir turizm cenneti. Kıyı turizminden termal turizme, kültür turizminden doğa turizmine kadar pek çok faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. AK Parti hükümetinin 15 yıldan bu yana ülkemize kazandırdığı ivmenin benzerini şehrimize kazandırmak için tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm alanında ihtiyaçlarımıza göre projeler üretiyoruz. Önümüzdeki süreçte Balıkesir´e daha cazip hale getirerek, ülke turizmine öncülük eden şehir konumuna getireceğiz."
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Para Dergisi Balıkesir verdi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli