Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Paraşüt kazası ölümünden sorumlularına ceza

Paraşüt kazası ölümünden sorumlularına ceza

Erdekte 5 yıl önce bir tekneye bağlı olarak uçtuğu paraşütün ipinin kopması sonucu önce denize, sonra da bir otelin aydınlatma direğine çarpan ve taksiyle hastaneye götürülmek istenirken yolda can veren Bursalı mobilyacı Faruk Eliçetinin ölümünden.

Erdek`te 5 yıl önce bir tekneye bağlı olarak uçtuğu paraşütün ipinin kopması sonucu önce denize, sonra da bir otelin aydınlatma direğine çarpan ve taksiyle hastaneye götürülmek istenirken yolda can veren Bursalı mobilyacı Faruk Eliçetin`in ölümünden sorumlu tutulan dört kişiyle ilgili ceza davası bitti. 4 kişiden ikisi beraat ederken, mahkeme tekne kaptanı ve vinç operatörü hakkında 2`şer yıl 1`er ay hapis cezasına hükmetti. Mahkeme, bu cezayı da 15`er bin 200 lira para cezasına çevirdi. Dosya Yargıtay`a giderken, ailenin açtığı toplam 115 bin liralık maddi-manevi tazminat davası, Yargıtay`ın kararına göre şekillenecek. Talihsiz işadamının düşüş anı, kızı tarafından cep telefonuyla görüntülenmişti.
Bursa`da mobilyacılık yapan Faruk Eliçetin (46), beş yıl önce bir Pazar günü eşi Meral (42) ve kızı Gülşah Eliçetin`le (17) ilçeye geldi. Eliçetin burada tekneye bağlanıp çekilerek havalandırılan , paraşütle  uçmak istedi. Baba Eliçetin,  paraşütle havalanırken kızı Gülşah da bindiği teknede cep telefonuyla babasının görüntüsünü çekmeye başladı. Ancak Eliçetin kısa bir süre sonra saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına çıkması nedeniyle paraşüt ipinin kopması sonucu önce denize düştü, sonra şişen  paraşüt talihsiz adamı karaya sürükledi ve Eliçetin plaj şemsiyeleriyle bir duvara vurarak durabildi. Eliçetin bir taksiye bindirilerek hastaneye götürülürken yolda can verdi.
Yerel mahkemeden iki mahkumiyet, iki beraat
Yaşanan olayın ardından tekneyi işleten, sahipleri ve sorumluları olduğu öne sürülen K. N., B. M., M. K.ve İ.G. hakkında Erdek Asliye Ceza Mahkemesi`nde dava açıldı. Taksirle ölüme sebebiyet vermekten 6 yıla kadar hapis istemiyle yerel mahkemede yargılanan dört kişiden M.K. ile İ.G., olayda sorumluluklarının bulunmaması nedeniyle beraat ederken, tekne kaptanı K. N. ile vinç operatörü B. M. ikişer yıl birer ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza da, 15`er bin 200 lira para cezasına çevrildi. Davanın dosyası Yargıtay`a giderken, ailenin Asliye Hukuk Mahkemesi`nde açtığı toplam 115 bin lira tutarındaki maddi ve manevi tazminat davası sürüyor. Sulh Hukuk Mahkemesi, ceza davasındaki nihai kararın açıklanmasını bekliyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli