Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Paşa Konağı bu kez bedelsiz tahsis edildi

Paşa Konağı bu kez bedelsiz tahsis edildi

Daha önce İl Genel Meclisi tarafından bedel kapsamında Gazeteciler Cemiyeti´ne tahsis edilen Paşa Konağı dünkü İl Genel Meclisi oturumunda yapılan oylama sonucunda bedelsiz tahsis edilmesine karar verildi.

Daha önce İl Genel Meclisi tarafından bedel kapsamında Gazeteciler Cemiyeti´ne tahsis edilen Paşa Konağı dünkü İl Genel Meclisi oturumunda yapılan oylama sonucunda bedelsiz tahsis edilmesine karar verildi. İlgili komisyonda oy birliği ile verilen kararda şu ifadelere yer verildi:
"Mülkiyeti İl Özel İdaresi´ne ait, Merkez Karesi Mahallesinde bulunan Tarihi Paşa Konağı´nın, Basın Müzesi ve Medya Merkezi olarak kullanmak üzere Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´ne 9 yıla kadar kullanım bedeli karşılığında tahsis edilmesi İl Genel Meclisi´nin 06.09.2012 tarih ve 4/339 sayılı kararı ile uygun görülmüştür.
Ancak; Gazeteciler Cemiyeti´nin talebi bedelsiz tahsis şeklinde olduğundan, İl Encümeni´nin 03.10.2012 tarih ve 437 sayılı kararı ile İl Genel Meclisince yeniden görüşülmesine karar verilen söz konusu taşınmaz ile ilgili 06.09.2012 tarih ve 4/339 sayılı meclis kararının iptali ile adı geçen Tarihi Paşa Konağı´nın, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin (f) bendi ve aynı kanunun 64. maddesinin (d) bendi gereğince, Balıkesir Gazeteciler Cemiyetine 9 yıla kadar bedelsiz tahsis edilmesine, komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir."
Komisyon raporunun okunmasının ardından oylama öncesinde söz alan MHP´li İl Genel Meclis Üyesi Soner Demirel kararın bir kez daha gözden geçirilmesini ve bedelsiz tahsisin ileride sorun yaratabileceğini savundu. Demirel, "Bugüne kadar meclis olarak herhangi bir kurum ve kuruluşa ücretsiz tahsis ile ilgili kararımız olmadı. Kamu yararına çalışan bir dernek olan Gazeteciler Cemiyeti´ne de Paşa Konağı´nın çok küçük bir bedelle, örneğin 5-10 TL iz bedeliyle tahsis edilmesi gelecekte geçireceğimiz Sayıştay denetlemelerinde karşımıza çıkmayacaktır. Kararın bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan AKP Grup Başkan Vekili Şükrü Güneş de Gazeteciler Cemiyeti´ne yerin büro amaçlı değil, Basın Müzesi ve Medya Merkezi olarak tahsis edileceğinin bir sorun yaratmayacağını dile getirdi. Karşılıklı görüşmelerin ardından yapılan oylama sonucunda karar oy çokluğu ile kabul edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı