Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Paşaliman Adası´nda peş peşe yangın çıktı

Paşaliman Adası´nda peş peşe yangın çıktı

Erdek´e bağlı Paşaliman Adası´nda yer alan Paşalimanı Mahallesinde meydana gelen yangında 3 ev ve 1 samanlık yandı.

Erdek´e bağlı Paşaliman Adası´nda yer alan Paşalimanı Mahallesinde meydana gelen yangında 3 ev ve 1 samanlık yandı.
Edinilen bilgiye göre; Paşalimanı Adası´nda yer alan Paşalimanı Mahallesi´nde geçtiğimiz Cumartesi günü bir evde çatı onarım çalışmaları devam ederken saat 11.00 sularında çatıdan alevler yükselmeye başladı. Alevler 2 eve daha sıçrarken, 3 evin çatısı ile içinde 3-4 ton civarında arpa ile 1000 balya samanın bulunduğu samanlık yanarak küle döndü.
Osman Akagündüz´e ait olduğu öğrenilen konutların, değişik kişilere kiralandığı, yangının konutlarda devam eden çatı mebran çalışması sırasında çıktığı iddia edildi.
Paşaliman Adası Tuzla Mahal-lesi´nde yangın
Paşalimanı Mahallesi´nde meydana gelen yangın söndürüldükten sonra bir diğer yangın haberi aynı adada bulunan Tuzla Mahallesi´nden geldi. 

Paşaliman Mahallesi´nde yaşanan konut ve samanlık yangınında soğutma çalışmaları yapmak üzere adaya giden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Grup Amirliği´ne bağlı itfaiye araçları ve ekipleri soğutma çalışmaları sona erdikten sonra Erdek´e geri dönmek üzere Paşaliman Adası-Erdek seferini yapan RO-RO´ya bindikten sonra gemi Balıklı açıklarına geldiğinde bu kez Tuzla Mahallesi´nden yangın ihbarı aldı. Balıklı Mahallesi açıklarında alınan bu yangın ihbarı üzerine gemi kaptanı rotayı Balıklı Mahallesi İskelesi´ne yöneltti. Balıklı Mahallesi İskelesi´ne inen ve hızlı bir şekilde Tuzla´ya ulaşan itfaiye ekibi, Tuzla sırtlarında başlayıp, zeytinlik alanı etkisine alan alevlerin hızla kadınlar plajına ulaştığı bölgede sündürme çalışması başlattı. Yoğun çaba sonucu yangının söndürülmesini takiben yapılan incelemede yangında 200 dekar alanın zarar gördüğü yaklaşık 100 adet zeytin ağacının yandığı belirlendi. 

Jandarma her iki yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Haber : Tuncay Ertan



gürcan yayıkçı
19.08.2020 08:41:55
Hiç olmazsa yazın Paşalimanında bir tane acil yangın söndürme için itfaiye aracı ve personeli görevlendirilse yangınlar büyümeden söndürülebilir. Erdek de gemi olacakta itfaiye feribota girecek de ada ya ulaşacak ta ölme eşeğim ölme yoncalar büyüyecek misali

  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı