Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Paşalimanı Adası muhtarları dertli

Paşalimanı Adası muhtarları dertli

?Adamız kaderine terk edildi?

Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´ndaki muhtarlar, adaya ulaşım süresinin mutlaka kısaltılması gerektiğine dikkati çekerek, ?Narlı-Tuzla arasında gerçekleştirilecek deniz ulaşımıyla bu süre sadece 15 dakikaya iner? dediler.
İki kardeş tarafından, bu hatta bir süre bu ulaşımın gayri resmi olarak yapıldığını, ancak daha sonra kardeşler arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle seferlere son verilmesinin tüm adada yaşayanlar ve gelen konukları etkilediğini belirten Balıklı Mahallesi Muhtarı Nihat Karışık, Tuzla Mahallesi Muhtarı Ramazan Serin, Paşalimanı Mahallesi Muhtarı Deniz Kıran, Harmanlı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Övsene ve Poyrazlı Mahallesi Muhtarı Kamil Örnekli, şunları söylediler:
?En büyük sorunumuz, adamıza ulaşım. GESTAŞ´a ait gemilerle yapılan yolculuk uzun sürüyor. Oysa adamıza Narlı Mahallesi´nden, Tuzla iskelesine yolculukla sadece 15 dakikada ulaşmak mümkün. Devletimizin, bu hatta ulaşımı mutlaka sağlaması gerekiyor. Adamızdaki beş mahalleyi birbirine bağlayan kara yollarımız da çok kötü. Adeta köstebek yuvası gibi. Bu yolların ya yeniden yapılması, ya da onarılması gerekiyor. Ulaşımın zorluğu nedeniyle son yıllarda adamıza gelen turist sayısı yüzde 80 azaldı. Bizim isteğimiz çok açık. Devlet, Marmara ve Avşa adaları için ne yaptıysa biz de o hizmetleri bekliyoruz. Paşalimanı Adası´nda yaşayanlar da bu ülkenin vatandaşları?Paşalimanı´nın kaderine terk edilmesine artık son verilmeli.?
Haber : Önder Balıkçı



Ela Mürivet
18.08.2020 01:08:05
Merhabalar, adanızı tesadüfen keşfettik fakat birkaç gündür araştırma yapmamıza rağmen yeterli bilgi bulamadık. İstanbul´dan en kolay ve uygun fiyatlı ulaşım nasıl sağlayabiliriz? Tek gelmek isteyenler için güvenli midir? Çadır kurulabilmesi izin var mıdır veya zabıtadan özel izin gerekli midir? Pansiyon tarzı değil köy evi şeklinde konaklama için imkanlar var mıdır? Konaklama için Airbnb sitesi üzerinden detaylı ev veya oda ilanları verilse gelmeden önce bilgi edinmiş ve kalacağımız yeri ayarlamış oluruz. Gerçekten açıklayıcı bir tanıtım yazısı çok faydalı olur bizim gibi gelmek isteyenler için.

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı