Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Paşalimanı Adası´nda yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu

Paşalimanı Adası´nda yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu

Erdek´e Paşalimanı adasında onlarca çocuğun iştirakiyle ağaç dikildi.

Bandırma´da faaliyet gösteren Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği tarafından Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik kapsamında bine yakın akasya fidanını doğayla buluşturan çocuklar, tüm akranlarını benzer etkinlikleri düzenlemeye davet etti.
Sabah saatlerinde Bandırma ve Erdek´te bir araya gelen onlarca doğa tutkunu çocuk ve yetişkin, Erdek İskelesi´nden bindikleri vapur ile adaya hareket etti.
Paşalimanı Adası Balıklı İskelesi´nde ada sakinleri tarafından karşılanan topluluk, daha sonra adanın güney yamacında bulunan bir tepede fidan dikimi için çalışmaya başladı.
Çocukların hem eğlenip hem de coşkuyla çalıştıkları etkinlik sırasında ada sakinleri, Bandırma ve Erdek´ten gelen katılımcılara yiyecek ve içecek ikram ederken, Paşalimanı sakinleri, fidan dikilen alana ?Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği Hatıra Ormanı´ isimli bir tabela yerleştirdi. Fidan dikiminin ardından tüm katılımcılar, orman tabelası ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği Başkanı Alev Şengönül, yaptığı konuşmada ?Bir hayalimizi daha gerçekleştirdik. İnsanların doğaya karşı hassas olduğunu gördük. Çocukların gözlerindeki pırıltıyı gördük. Umudumuzu tazeledik ve derneğimizin doğru yolda ilerlediğini gördük. Ben çocuklardan yoğun bir enerji aldım.? ifadelerini kullandı.
Yaklaşık bine yakın akasya fidanının dikildiği etkinliğe Bandırma Orman İşletmesi, Bandırma Belediyesi, Erdek Liman Müdürlüğü, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, Eğitim-Sen Bandırma Şubesi ve çok sayıda Paşalimanı Adası sakini destek verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli