Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Pasaport ve ehliyet artık nüfus müdürlüklerinden alınacak

Pasaport ve ehliyet artık nüfus müdürlüklerinden alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2 Nisan tarihinden itibaren pasaport ve sürücü belgesi verilme işlemleri tamamen nüfus müdürlükleri eliyle gerçekleşecek ve vatandaşlarımız daha yüksek standartlarda ve hızla bir hizmete kavuşmuş olacaktır" dedi.


Emniyet Genel Müdürlüğü´nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü´ne devredildi.
Bu kapsamda Ankara`da bir otelde pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemlerin devir töreni düzenlendi. Programda konuşan Bakan Soylu, devletin insan odaklı bir anlayışla kendini sürekli yenilediği ve bu yenilenmenin modernliğin gereği olarak algılandığı bir sürecin içinden geçildiğini kaydetti.
İletişimin artması, bilginin yayılması ve insanların kurumlardan beklentilerini arttırmasının bu değişimi zorlayan sebeplerin başında geldiğini ifade eden Soylu, "Değişimi zorlayan bir başka sebep de verimlilik artışıdır. Teknolojinin getirdiği kolaylıklar karşımızda dururken hala eskinin alışkanlıklarında ısrar etmek zamandan, mekandan, maliyetten büyük bir israftır. Gelişen teknolojiyi devlete entegre etmek, kamuyu durağanlıktan kurtarmak, kamu hizmetini daha düşük zaman ve para maliyetiyle gerçekleştirmek, modern zamanların temel hedeflerinden biri olmalıdır" diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false