Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Patrik Bartholomeos, Kirazlı Manastırı´nda ayin yönetti

Patrik Bartholomeos, Kirazlı Manastırı´nda ayin yönetti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdek İlçesi kırsal Yukarı Yapıcı Mahallesi sınırları içinde yer alan tarihi Kirazlı Manastırı´nda ayin yönetti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdek İlçesi kırsal Yukarı Yapıcı Mahallesi sınırları içinde yer alan tarihi Kirazlı Manastırı´nda ayin yönetti.
ABD, Romanya, Yunanistan, Almanya, İstanbul ve Gökçeada´dan gelen çok sayıda kişinin katıldığı ayin, yaklaşık 2 saat sürdü.
Katılımcılara seslenerek Müslüman-ların geçmiş Kurban Bayramı´nı kutlayan Fener Rum Patriği, "Yüce Allah´ın sizlere ve sevdiklerinize uzun yıllar boyunca sıhhat ve afiyetler ihsan etmesini dileriz, nice mutlu bayramlara. 

Bu temennilerimiz ve iyi dileklerimiz ardında bizden her zaman yardımlarını ve dostluğunu esirgemeyen, Erdek Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sarı beyefendiye başkanlığa yeniden seçilmiş olması münasebetiyle tebriklerimizi arz eder, Erdek halkının ona karşı olan sempatisini ve desteğini paylaşır, başarılar dileriz.? dedi. Patrik Bartholomeos konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Yüce Allah bir sene geçtikten sonra, bir sene aradan sonra, bu sene de Meryem Ana kutlamaları için yanınıza gelmemizi nasip etmiştir. Bize bu imkanı sağlayan devlet ve yerel yönetim makamlarına şükranlarımızı arz etmeyi bir borç bilirim. Gereken izinleri gecikme olmaksızın, kısa bir zamanda çıkardılar.
2017 yılında Kirazlı Manastırı´nda yaptıkları ayinin izin alınmadan gerçekleştirildiğine ilişkin o dönem bazı gazetelerde ortaya atılan iddiaları hatırlatan Fener Rum Patriği, bu iddiaların doğru olmadığını belirterek şu bilgileri aktardı: "Biz burada, Kapadokya´da, Efes´te, Trabzon´daki Sümela Manastırı´nda, her yerde her zaman ilgili makamlardan izin alarak hareket etmekteyiz, dualarımızı yapmaktayız. Hiçbir zaman kaçak ayinimiz olmadı, olmayacak. Bunları yazan gazeteci arkadaşlar müsterih olsun. Bugün icra ettiğimiz ayinde ABD, Romanya, Yunanistan, Almanya, İstanbul ve Gökçeada´dan, katılım olmuştur. Özellikle yurt dışından gelenler biliyorlar ki, Türkiye´de bütün kolaylıkları ve büyük bir misafirperverlik bulacaklardır. Onun için geliyorlar, hoş gelsinler. Cumhurbaşkanımızın geçenlerde dedikleri gibi, ?Bizim burada gönüllerimiz ve kapılarımız her zaman açıktır´ Bugün dualarımıza ilaveten, Almanya´da görev yapacak olan çok kültürlü genç Romen asıllı bir din adamını bir üst rütbeye çıkardık ve kutsadık. Stefan Toma kardeşimize hayırlı ve barılı mesailer dileriz. Emin olunuz ki her sene bizimle beraber Kirazlı Manastırı´na gelenler, memleketimizden en iyi intibalarla ayrılıp Türkiye´nin birer elçisi olmaktadırlar. Sizleri bir kere daha sevgi ve hayır dualarımızla selamlıyor, hepinizi ve güzel memleketimizi Allah´a emanet ediyoruz."
Haber: Ahmet Pesen



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli