Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Payal, şoför esnafının sorunlarını açıkladı

Payal, şoför esnafının sorunlarını açıkladı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Antalya Belek´te istişare toplantısı düzenledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Antalya Belek´te istişare toplantısı düzenledi.
Türkiye´nin birçok yerinden oda başkanlarının katıldığı toplantıda Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal´da hazır bulundu. Düzenlenen toplantıda şoför esnafının sıkıntıları konuşulurken Payal´da söz alıp şoför esnafının sorunlarını dile getirdi.
Konuşmasında; şoför esnafının zor şartlarından bahseden Payal, servisler için alım-satım yaparken devir ücretlerinin fazla olduğunu, yine aynı şekilde taksici esnaf içinde aynı uygulamanın geçerli olduğunu bunlara düzenleme getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Taksici esnafın korsanlarla başının dertte olduğunu dile getiren Başkan Fatih Payal "Taksicilerimizin en çok mağdur olduğu konulardan biri korsandır. Taksici esnafımız aidat verecek vergi ödeyecek ancak korsan taksi yapan şahıslar haksız kazanç sağlayarak mağdur edecek. Korsan taksiciliğin önüne geçilmesi gerekiyor. Diğer bir konu ise kamyoncu esnafımız mazot pahalılığından dertli. Deniz araçlarıyla aynı ücrette mazot verilmesini istiyoruz. Kamyoncu esnafımız işi bırakması halinde elindeki K1 belgesini bir defaya mahsus devir edebilmeli. Aynı zamanda minibüsçü esnafımızda alçak taban araçlarla ilgili 65 yaş üstü ücretsiz uygulamasının gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu gibi sorunlarımızın bir an önce çözüm üretilmesi gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Mali İdare İşler Müdürü Mustafa Dönmez, Trafik Daire Başkanı Ali Temiz ve Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanı Kerim Cicioğlu gerekli notlarını alarak gerekli mercilere taşıyacakları sözünü verdiler.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false