Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Payal; Hurda Araçların kapsamı değişti

Payal; Hurda Araçların kapsamı değişti

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Ulaştırma Bakanlığı hurda araçlardaki kapsamda değişiklik hakkında açıklama yaptı.

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Ulaştırma Bakanlığı hurda araçlardaki kapsamda değişiklik hakkında açıklama yaptı.
Ulaştırma Bakanlığı, yeni kapsamda modellerine göre değişmek üzere kilo başına taşıt ağırlığının bedelini ödeyecek.
Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Ulaştırma Bakanlığı`nın yaptığı değişiklikleri anlattı.
Payal, kamyon, tanker ve çekici cinsi araçlardaki hurda indirimindeki kapsamını genişleten bakanlığın yeni değişikliğine göre modeli 1985 ve öncesi olan izin verilen azami yüklü ağırlığı 3500 Kg`dan fazla olan ve yük ve eşya taşımak için imal edilmiş bulunan kamyon, tanker ve çekici cinsi motorlu taşıtları ve sürücüsü dahil 16 adet oturma yeri olan insan taşımak için imal edilmiş bulunan otobüs cinsi motorlu taşıtları da hurda indirimi kapsamına alındığını söyledi. 1 Haziran`a kadar uygulanacak işlemler araçların hurda bedelleri modele göre değişen ücretlerle ödenecek. 2011 yılı içinde Haziran`a kadar ki zamanda araçlarını hurdaya çıkarmayan vatandaşlara 1 Temmuz-31 Aralık 2011 tarihleri arasında ikinci bir şans tanınacak.
Başkan Payal, karayollarındaki can ve mal güvenliğini sağlamak için düzenlenen hurda indirimi projesinin vatandaşa büyük yarar sağladığını kaydetti.
Bu indirimler sayesinde vatandaşın araçlarını daha rahat yenileyebildiğini belirten Payal, "Karayolundaki eski araçlar daha çok tehlike saçıyor. Çünkü insanlara proplem yaşatması çok daha kolay. Bu indirimler vatandaşın aracını yenilemesine teşviki sağlıyor." dedi.
"ARACI HURDAYA ÇIKARANA 2 ÇEŞİT YOL" VAR
Araçları hurdaya çıkarmak için iki farklı yol olduğunu söyleyen Payal, "İlki, araçlarda vergi borcu olanlar için yapılmış bir uygulama. Otomobil türü araçlarda özel idareye giderek aracınızı hurdaya çıkarttığında MTV ve Trafik cezalarınızı dörtte üçü siliniyor. Kamyon ve otobüslerde ise hem vergi oranında indirim yapılıyor. Hem de aracın hurda bedeli bakanlıkça karşılanıyor." Ayrıca, bir kısım motorlu karayolu taşıtlarının piyasadan çekilmesine ilişkin 56 numaralı tebliğ kapsamında araçlarını hurdaya ayıran ancak süresi içinde teslim edemeyenler; Söz konusu taşıtlarını, 31 Mart 2011 tarihine kadar teslim ederlerse bu tebliğ ile getirilen haklardan yararlanacak.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli