Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Pekelden Öztaylana Sen, ancak yalan bombası patlatırsın

Pekelden Öztaylana Sen, ancak yalan bombası patlatırsın

Belediye Başkanı Sedat Pekel, AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan ve AKP Bandırma İlçe Örgütünün basından sorumlu ilçe başkan yardımcısı Yakup Ataşın suçlamalarına sert bir dille yanıt verdi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan ve AKP Bandırma İlçe Örgütü`nün basından sorumlu ilçe başkan yardımcısı Yakup Ataş`ın suçlamalarına sert bir dille yanıt verdi.
Pekel, Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza ile belediye meclis üyeleri Suat Ok ve Abdurrahman Buzlu`nun da hazır bulunduğu basın toplantısında, Milletvekili Öztaylan`ın, sürekli yalan söylediğini vurgularken, "Şimdi de, kaç haftadır ağzında bir bomba lâfı ile dolaşıyorsun. Ama nasıl bombaysa bir türlü patlatamadın. Bomba hazırlamak biraz tehlikelidir, dikkat et, elinde patlamasın. Sonra başını gözünü yararsın. Gerçi sen, patlatsan patlatsan ancak yalan bombası patlatırsın. Ne de olsa uzmanlı alanın" dedi.
Öztaylan`ın tüm amacının gündemi saptırmak olduğunu öne süren Pekel, şunları söyledi:
"Hep yalanlar üzerine kurulu bu tartışmaların, üç yıl beklendikten sonra böyle birden bire ortaya atılması düşündürücüdür. Bandırma bunu sorgulayacak ve sonunda sandıkta hesabını kesecektir. 2014 yerel seçimlerinin yaklaşması ve Başbakan`ın, 13 yeni Büyükşehir Belediyesi yapılacağını açıklamasından sonra bu tartışmaların, Bandırma`nın gündemine taşınması çok dikkat çekicidir. Tüm Bandırma, Balıkesir`in Büyükşehir olması konusunda görüş birliği içindeyken, aynı görüş birliğinin, Bütünşehir`e karşı olma noktasında dile getirildiği bir ortamda, sadece AKP ve Cemal Öztaylan, Bandırma`dan farklı düşünüyor. Bu konuda da, her zamanki gibi yalnız kaldılar. Onların tek derdi, Balıkesir`i Büyükşehir yapmak. Bandırma`yı hiç düşündükleri yok. Öztaylan, Büyükşehir`in, Bandırma`ya çok büyük kazançlar getireceğini söylüyor ama bunların ne olduğunu açıklayamıyor. Bandırma`nın en önemli gündemi olan bu konuda konuşmak, kamuoyunu aydınlatmak yerine, yalan iddialarıyla dikkatleri farklı yöne çekiyor. Bu komplo ile Bandırma uyutulmak isteniyor: Ancak yalanlarla hiçbir yere varamazsınız."
Belediye yönetimi olarak yasa ve yönetmelik dışı hiçbir işlerinin olmadığının bir kez daha altını çizen Başkan Pekel, Öztaylan`ı "magazin vekili" olarak şu değerlendirmede bulundu:
"Öztaylan, zaten hiçbir zaman yapamadığı kutsal milletvekilliği görevinden herhalde sıkılmış olacak ki, son olarak düzenledikleri `koro basın toplantısı`nda yaptığı soloda, bunu kendi ağzıyla belirterek, `Ben, sadece magazin bölümüyle ilgili konuşacağım` diyor. Oysa magazinin bile bir düzeyi vardır. Onun yaptığı açıklamalar, ancak beşinci sınıf magazincilere yakışacak düzeydeydi. Kendisinin düzeysizliğine inmemek yanıtı kamuoyunun takdir ve yorumuna bırakıyorum. Ama kendi partisinden bayanların bile bulunduğu bir ortamda, bu derece seviyesini düşürebilen ve partilerini güldürebilen birisi ancak adı duyulmamış televizyon kanallarında +18 damgalı şov programı sunabilir. Nasıl bir reyting alır, onu bilemem. Bu alandaki sanat yaşamında kendisine başarılar diliyorum. Sen, şovmenliği iyi becerirsin. Siyasette nasıl seviyesiz ve başarısızsan, şov yapmakta da o kadar mahirsin. Sen, en iyisi siyaseti bırak, Bandırma da senden kurtulsun. Nasıl olsa iki yıl sonra senin ipini çekecekler. Herhalde bir daha Bandırma`ya muhtar bile olamazsın. O çok övündüğün arkadaşlarının yanına git ve 6,5 yıl sonra değil, Bandırma`ya hiç dönme. Burada yaşayan insanlar, sana yeterince katlandılar. Kaldı ki bu sayın milletvekilimiz, çok saygı duyduğumuz babasının cenaze töreninde, kendisi, babasına lâyık bir evlat olamadığını dile getirmişti."
Pekel, AKP İlçe Basın Sözcüsü Yakup Ataş`ın da açıklamalarının da tümünün gerçek dışı olduğunu sözlerine ekledi.  Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli