Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Perakende satış hacim endeksi değişmedi

Perakende satış hacim endeksi değişmedi

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre aynı seviyede kaldı, bir önceki yılın aynı ayına göre % 0,6 arttı.

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre aynı seviyede kaldı, bir önceki yılın aynı ayına göre % 0,6 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Perakende Satış Hacim Endeksi`ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre aynı seviyede kaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları % 0,2 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) aynı seviyede kaldı, otomotiv yakıtı satışları ise % 0,3 azaldı.
Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde, bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları % 0,9 arttı, elektrikli eşya ve mobilya satışları % 1,7 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları % 0,2 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları % 1,2 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise % 1,8 arttı.
Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 0,6 oranında arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları % 1,6 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) % 1,5 azaldı, otomotiv yakıtı satışları ise % 4,2 arttı.
Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde, bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları % 0,2 arttı, elektrikli eşya ve mobilya satışları % 5,9 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları % 1,4 azaldı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları % 0,2 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise % 15,0 arttı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre % 0,3 oranında azaldı. Aynı ayda, gıda, içecek ve tütün satışları % 0,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) % 0,1 artarken, otomotiv yakıtı satışları % 1,3 azaldı.
Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2014 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 6,3 oranında arttı. Aynı ayda, gıda, içecek ve tütün satışları % 12,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) % 5,1, otomotiv yakıtı satışları ise % 2,2 arttı.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı