Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Pertevniyal Hastanesi restore edilecek

Pertevniyal Hastanesi restore edilecek

Bandırma İlçesi´nde Onyedi Eylül Üniversitesi´ne ait olan Pertevniyal Hastanesi´nin restorasyon çalışmasının yapılması için Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediyesi ve Onyedi Eylül Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Bandırma İlçesi´nde Onyedi Eylül Üniversitesi´ne ait olan Pertevniyal Hastanesi´nin restorasyon çalışmasının yapılması için Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediyesi ve Onyedi Eylül Üniversitesi arasında protokol imzalandı.
İmza törenine Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir katıldı.
İmzalar atılmadan önce bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ?Kurumlarımız güzel bir amaç için bir araya geldi. Bandırmamızın yıllardır kanayan yarası ama aynı zamanda en büyük değerlerinden birisi olan Pertevniyal Hastanesi´nin yapacağımız protokolle restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Geçmişte hastane bizim olsun diye müracaatlar da bulunduk ancak kentimizin göz bebeği kurumlarından bir tanesi 17 Eylül Üniversitemize devir edildi. Üniversitemizin de kendi bütçesi ile bunu restorasyon yapmasının biraz zor olmasından dolayı biz destekleme kararı aldık. Bizim belediyelerimizin her sene iller bankasından faydalanılan bütçeleri var ve daha çok bu tarz restorasyon işlerinde kullanılıyor. Edincikte de mülkiyetini Bandırmaya katacağımız ve aynı zamanda önümüzdeki günlerde de kiralamasını yapacağımız tarihi eserler ile ilgili çalışmalara da başlayacağız. Bu bütçeyi alabilmenin özelliklerinden bir tanesi de kamu kurum ve kuruluşlarına herhangi bir borcunun olmaması. İnşallah 2010 yılından beri atıl durumda olan her ne kadar koruma altına alınsa da kapansa da bir şekilde kötü durumda bulunan Pertevniyal Hastanesi´ni ve özellikle de çevre restorasyonunu yapıp geliştirip güzelleştirip halkımıza kullanabileceği şekilde hizmete açacağız. Bandırma çok önemli bir sıkıntısından kurtulmuş olup önemli bir tarihi eser kazanmış olacak.? dedi.
Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Pertevniyal Hastanesi restore projesininin bittiğini belirterek, ?Bu protokol sonrasında yakın bir zamanda Belediyemiz ihalesini yaparak inşaatını tamamlayacak daha sonra üniversitemize tahsis edecek. Bizde hem üniversitemizin eğitim merkezi olarak hem de zamanla kent müzesine dönüşecek şekilde binamızı kullanacağız.? dedi.
Son olarak söz alan Kaymakam Günhan Yazar ?Bandırmadaki en büyük sorunlardan biri Pertevniyal Hastanesi´ydi. İçi harap olmuş tahrip edilmişti. Belediyemizin destekleriyle içerisini temizledik giriş çıkışları engelledik. Binayı kurtarmak adına çözüm aramaya başladık. 7 dönümlük alanı 2´ye böldük. 3 dönümünü Sağlık Bakanlığı´na bıraktık ve bugünlerde de orda güzel bir çalışma yapılıyor. Geri kalan 4 dönümünü de o arsadan ayırarak normal hazine mülküne dönüştürdük. O arsayı Üniversitemizin de sıcak bakması üzerine Üniversitemize 2 yıl önce tahsis ettik. Belediye Başkanımızla da görüştük oda bu projeye sıcak yaklaştı. O dönemde bir Vali değişikliği oldu ama yeni Valimiz gelince ona da bir bilgi notu olarak konuyu aktardım. Sağ olsun aynı anlayışla bizi destekledi. Projenin yapılması bir parça zaman aldı kuruldan geçmesi gerekiyordu. Projede Valiliğimiz tarafından ihale edildi yaptırıldı ve şuan da projemizde hazır. Artık son aşamaya gelindi. Yapım işini üstlendiği için Belediyemize de teşekkür ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli