Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Peter´e mezarında da rahat yok!

Peter´e mezarında da rahat yok!

Adı, Peter Matthiessen´di. Alman vatandaşı olan Peter, Erdekli eşi Aysel Matthiessen ile birlikte, 25 yıldır, Erdek´te, Sahil Mahallesi´nde, Palata Çeşmesi yakınındaki evlerinde mutlu bir yaşam sürüyordu.

 Zaman zaman da doğum yeri olan Berlin´e gidip geliyordu. Ancak, geçtiğimiz yıl, yaz ayında, eşiyle birlikte, Afyon´da, tatilde bulundukları sırada, 64 yaşında geçirdiği kalp krizinin ardından yaşamını yitiren ve ?Erdek sevdalısı? olarak bilinen Peter´in vasiyeti, Erdek´e defnedilmekti. Ama, Erdek mezarlığında, Müslüman olma-yanların dışındakiler için yer ayrılmamıştı. Hıristiyan Peter´in defin yeri uzun süre sorun yarattı. Bu arada, Erdek´teki bir din görevlisi, Müslüman olmadığı gerekçesiyle Peter Matthiessen´in naaşını yıkamak istemedi, morga konulmasına da pek sıcak bakmadı. Sonunda, dönemin Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli´nin de yardımıyla Peter, Erdek Mayın Filosu Komutanlığı´nın bulunduğu duvarın dibine defnedildi. 

Ancak Peter´in çilesi bir türlü bitmiyordu. Ona, mezarında bile rahat yoktu.
Bu kez, Erdek Mayın Filosu Komutanlığı, 2015 yılının kasım ayında, Erdek Belediyesi´ne resmen başvurarak, Peter´in defnedildiği yerin, ikinci derecede yasaklı askeri alanda bulunduğu gerekçesiyle buradan kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Erdek Belediyesi yetkilileri, mezarlığın bir başka bölgesinde, 100 metre karelik bir yeri, Müslüman olmayanlar için ayırarak, Peter´in mezarını buraya almak istediler. Bunun için ilçe müftülüğünden onay istendiyse de, bir türlü olumlu yanıt gelmedi.
Erdek´te yaşadığı 25 yıllık süre içinde herkese yardım ederek çok sevilen, bu arada Erdek Meslek Yüksek Okulu´nda, ücretsiz olarak Almanca dersleri bile veren Peter Matthiessen´in mezarının ne olacağı merakla bekleniyor.
Haber : Taygun Ertan



Ali ER
12.03.2016 08:31:54
Mahşer gününde de bu hristiyan,bu müslüman diye mi toplanılacak?Din bu mudur!?

Anahtar Kelimeler: Peter mezarında rahat
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli