Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Petrol-İş Sendikası’ndan BAGFAŞ önünde eylem

Petrol-İş Sendikası’ndan BAGFAŞ önünde eylem

Petrol-İş Sendikası, işten çıkarılan 10 işçinin işe iade edilmesini istedi.

Petrol-İş Sendikası, işten çıkarılan 10 işçinin işe iade edilmesini istedi. 

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi tarafından, Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.’den (BAGFAŞ) atılan 10 işçinin, işe iade edilmesi için fabrika önünde eylem yapıldı. 

Jandarmanın geniş güvenlik tedbirleri aldığı eylemde Petrol –İş Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı, sendikaları Petrol-İş'in örgütlü olduğu BAGFAŞ’ta bazı ünitelerin kapatılması gerekçe gösterilerek 10 işçinin iş akitlerinin feshedildiğini söyledi. 

Satırlı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gübre sektöründeki gelişmeler ve sıkıntıların faturası, BAGFAŞ'ta kapatılması planlanan fosforik asit ve CANAN ünitelerinde çalışan 10 işçiye çıkartılmıştır. Bilindiği gibi BAGFAŞ, 1969 yılından beri Bandırma'da faaliyet gösteren ülkemizin en önemli gübre fabrikalarından birisidir. Türkiye'de ve dünyada aynı sahada hem fosfatli hem de nitratlı kimyevi gübre üreten tek sanayi kompleksidir. 770 bayisi ve Avrupa'ya yaptığı ihracat ile sadece Bandırma'nın değil Türkiye ve dünyanın en önemli markalarındandır. Ülkemizin en önemli tesislerinden birisi olan BAGFAŞ'ta sektörel gelişmelerden kaynaklı alındığı anlaşılan idari bir tasarrufla 10 işçinin işinden edilmesi kabul edilemez bir karardır. Sektörde ve üretimde yaşanan sıkıntıların fabrikada iş barışı bozulmadan ve çalışanların birinin dahi ekmeğiyle oynanmadan aşılmaya çalışılması esas olmalıdır. Bu konularda hem Petrol-Iş hem de BAGFAŞ çalışanları geçmişten bugüne yapıcı ve sorumlu bir tavır göstermiştir. Daha 15 ay önce TC. Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından alınan tesislerin kapatılması kararına ilk tepkiyi sendikamız ve üyelerimizin verdiği hatırlanmalıdır. Bandırma'ya bu tesisleri alın teriyle var eden işçilere zarar verecek her türlü karar ve tasarrufun karşısında olduğumuzun dün olduğu gibi bugün de altını bir kez daha çiziyoruz. Bu tavrımız ve duruşumuzun gereği olarak, BAGFAŞ yönetimi tarafından alınan işten çıkarma kararına karşı çıkıyor ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtiyoruz. Kapatılacağı belirtilen bu ünitelerde çalışan 10 arkadaşımızın, tesislerin başka bölümlerinde çalıştırılabilmesi mümkündür. Bu çerçevede, iş akitleri feshedilen 10 işçi arkadaşımızın hemen işe iade edilmesini talep ediyoruz.” 

Eyleme, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç ile STK başkanları da destek verdi. 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı