Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Peygamber mevlit törenleri 50. yılında

Peygamber mevlit törenleri 50. yılında

İlk kez Manyas Çamlı Köyünde başlayan Peygamber Mevlit Töreni uygulamasını tüm köylere örnek oldu.

İlk kez Manyas Çamlı Köyünde başlayan "Peygamber Mevlit Töreni" uygulamasını tüm köylere örnek oldu.
Türkiye`nin hiçbir yerinde uygulanmayan, ilk kez Manyas`ın Çamlı Köyünde 50 yıl önce başlayan Peygamber Mevlit Töreni tüm Manyas köylerinde geleneksel olarak devam ediyor.
Manyas`ta sabah namazına gidenlere kahvaltı ikramı başladı
Peygamber mevlit törenini ilk uygulayan ilçede bu kez Manyas Merkez Camisine sabah namazı kılmak için giden cemaate sabah kahvaltısı ikramında bulunuluyor. Cemaat, sabah namazında verilen kahvaltılı ikramı takdir edilmeye değer bir çalışma olarak dile getirdi.
Cami imamı Selman Temur ve Müezzin Alpaslan Azim cemaatle görüşerek sabah namazı sonrası bayramlaşma ve kahvaltı uygulaması başlattıklarını açıkladı.
Her Cuma günü sabah namazı sonrası birlikte tesbihat yapan, kuran okuyan cemaat, cami içinde sarılıp tokalaşıp bayramlaşıyor. Ardından açık olan kıraathanelerde kahvaltılar yapılarak dağılıyorlar. Cami imamı Selman Temur aylardan beri düşündüğümüz bu uygulamayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
Müezzin Alpaslan Azim, bu uygulama sayesinde cemaat arasındaki yaşanmış ufak tefek kırgınlıklar giderilmesine vesile olurken, daha güzel kaynaşmaya katkı verdiğini gözlemlediklerini belirtti.
Cami Dernek Başkanı Hasan Us, Manyas`ın hep güzel uygulamaların ilk örneklerinden olduğunu bu uygulama sayesinde cemaatin kenetlendiğini kardeşliği daha da arttırdığını söyledi.
Dernek yetkililerinden Tamer Erol, bu sayede camiye gelemeyen kardeşlerimizi tespit etmiş oluyoruz hasta olan varsa ziyaret ediyoruz ihtiyacı olan varsa gidermeye çalışıyoruz dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli