Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Peynir Fuarı’na Manyas damga vurdu

Peynir Fuarı’na Manyas damga vurdu

Birincisi 2019 yılında düzenlenen ve pandemi nedeniyle iki yıl ara verilmek zorunda kalınan İstanbul 2. Peynir Fuarı sona erdi.

Birincisi 2019 yılında düzenlenen ve pandemi nedeniyle iki yıl ara verilmek zorunda kalınan İstanbul 2. Peynir Fuarı sona erdi. 
Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 2. İstanbul Peynir Fuarı ve Zeytin Festivali’nin ilk günden son güne kadar Manyas Belediyesi’nin kurduğu stant büyük ilgi gördü. 
Türkiye’nin dört bir yanından yöresel peynirlerini tanıtmak için bu fuarda buluşan üretici markalarla birlikte Manyas Belediyesi’nin öncülüğünde Manyas Süt Üreticileri Birliği’nin katkılarıyla ilçemizden 2 iki firma Manyas’ta coğrafi işaret lezzeti olan Manyas Kelle Peyniri’nin tanıtımını yaptı.  
Peynir fuarında amaçlarına ulaştıklarını, fuar boyunca konuklarını en iyi şekilde ağırladıklarını söyleyen Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, ilçemizle özdeşleşen ve ülke genelinde haklı bir üne sahip kelle peynirimizin daha geniş kitlelere tanıtımını amaçladıklarını bunda da başarılı olduklarını belirterek, fuara gelerek stantlarını ziyaret eden tüm konuklara teşekkür etti.  
Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş ise yaptığı açıklamada “Bundan on yıl önce başlayan Manyas Kelle Peyniri’ne coğrafi işareti alma konusunda ki sevdamız sonuca ulaşmıştı. Biz Manyas Süt Üreticileri Birliği olarak ülkemiz genelinde kurulan peynir ve süt ile ilgili hemen her fuara katılım gösterdik. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Manyas Belediyesi’nin de stant temin ettiği 2.Peynir Fuarı’na katılım gösterdik. Bizim için çok olumlu ve geri dönüşümü olan ve olmaya devam edeceğinden şüphe duymadığımız fuarda standımıza gelerek bizleri onurlandıran başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere Manyas’ın önceki dönem kaymakamlarımızdan ve şu anda İstanbul Çekmeköy Kaymakamı olan Resul Çelik’e, ilçemizin ve süt ürünlerimizin tanıtımı noktasında bize her zaman destek veren Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın’a, ilçemizde ki STK temsilcileri ile İstanbul’dan standımızı ziyaret eden hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim, fuar da yanımız da görmek istediklerimizi maalesef göremedik, tabi buda bizi üzdü.” dedi. 
İstanbul Yenikapı’da 4 gün boyunca devam eden fuarda Manyas Belediyesi’nin kurmuş olduğu stant çok büyük ilgi görürken fuara katılım sağlayan peynir üreticileri tahmin edilenin üzerinde bir satış gerçekleştirmesi nedeniyle Manyas’ta faaliyet gösteren mandıralarından takviye peynir getirmek zorunda kaldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Peynir Fuarı’ Manyas damga vurdu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı