Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Piknik ateşine dikkat!

Piknik ateşine dikkat!

Orman yangınlarına duyarlı dönem başladı

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü, 2019 yılı yangın sezonu için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında kurum personeline eğitim verildi.
Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, yangınlar konusunda duyarlı sezonun 1 Mayıs itibariyle başladığına dikkati çekti.
İşletme olarak Bandırma merkezinin yanı sıra Erdek, Manyas, Gönen, Susurluk ve Marmara Adası´na da hizmet verdiklerini belirten Nişancı, ?Çok büyük bir alanda yangınla mücadele faaliyetini de sürdürüyoruz. Buna paralel şekilde işçilerimizin eğitimine öncelik veriyoruz. İş güvenliği eğitimlerini, yangına karşı kullanılan koruyucu kıyafetlerinin tedariklerini gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz 7/24 prensibiyle yangına hazır. Müdürlüğümüzün 63 yangın işçisi, 5 de yangın gözetleme kulemiz var? dedi.
Nişancı, vatandaşları yangına duyarlı bu süre içinde ormanlarda çok dikkatli davranmaya çağırırken, özellikle mangal ateşini söndürmeden oradan ayrılmamaları gerektiği konusunda uyardı.
Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü´nün sorumluluk alanı içinde genelde önemli bir yangın meydana gelmemişti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Piknik ateşine dikkat
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu