Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Piri Reis Camiinde Kutlu Doğum etkinliği

Piri Reis Camiinde Kutlu Doğum etkinliği

Erdek´te 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, Piri Reis Camiinde coşkuyla kutlandı.

Program İlçe Vaizi Faruk Saldıran´ın sunumuyla başlayıp, Erdek Yalı Camii Müezzin-Kayyımı Hilmi Demirtaş´ın Kur´an-ı Kerim okuması ile devam etti.
Ardından Balıkesir İl Müftü Vekili Ramazan Topcan "Tevhid ve Vahdet" konulu konferans verdi.
Topcan, konuşmasında "İslam da ırkçılık veya mezhepçiliğin olmadığını, herkesin islam çatısı altında birlikte yaşamak zorunda olduğunu, aksi takdirde müslümanların bölünmüşlüğünün daha da belirginleşerek kendilerini felaketlere sürükleyeceğini ve her zaman içimize fitne tohumlarının sokularak bizi birbirimize düşman etmek için çaba göstereceklerini, bunun tek çaresinin İslam çatısı altında birleşerek aramıza nifak tohumlarının sokulmasına müsaade edilmemesi gerektiğini" anlattı. 

Konuşmanın ardından Kutlu Doğum Haftası konusu ile ilgili ilçemiz ortaokul ve liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere İl Müftü Vekili Ramazan Topcan, İlçe Müftüsü Adem Eser, İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Özdemir ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rüstem Tüt tarafından ödülleri verildi.
Son olarak ilahiler eşliğinde semazen gösterisi yapıldı. Bu gösteri vatandaşlar tarafında büyük ilgi görürken, Kutlu Doğum Haftası verilen ikram ile sona erdi.

Haber : Tuncay Ertan

/resimler/2016-4/19/1841367482870.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false