Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Piri Reis Camii için ilk kazma vuruldu

Piri Reis Camii için  ilk kazma vuruldu

İlçemiz Cumartesi Pazarının kurulduğu alanayakın bir noktaya yapılmasına başlanan yeni camii inşaatı için ilk kazmanın vurulduğu açıklandı.

İlçemiz Cumartesi Pazarının kurulduğu alana yakın bir noktaya yapılmasına başlanan yeni camii inşaatı için ilk kazmanın vurulduğu açıklandı.
Mülkiyeti Erdek Belediyesi`ne ait, imar planında dini tesis alanı olarak ayrılan arsanın geçtiğimiz yıl Erdek Belediye Meclisi toplantısında oy birliğiyle cami yapılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına devredilmesi kararı alındıktan sonra söz konusu arsa üzerine yapılacak yeni cami inşaatı için ilk kazma vuruldu.
Yapımı tamamlandığında adının Piri Reis Camisi olacağını bildiren Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, yeni cami inşaatı hakkında yaptığı açıklamada, arsanın bir bölümünün yer aldığı ilçe stadı bölümündeki zeminin yol seviyesine indirilmesi çalışmalarına başlandığını söyledi.
Yalçın, kazı çalışmalarıyla zemin yol seviyesine indirildikten sonra onaylanan statik projeye göre temel yerleşimi ve zeminin kazılmasına geçileceğini belirtti.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı