Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Plaj Futbolu renk katacak

Plaj Futbolu renk katacak

2005 Yılında, FİFAnın dünya çapında resmi hale getirdiği plaj futbolu Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da 2006 yılından itibaren düzenlenen lig organizasyonu ile ülkemizde yükselen değer haline gelmiş olup Plaj Futbol Liglerine medyanın...

2005 Yılında, FİFA`nın dünya çapında resmi hale getirdiği plaj futbolu Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da 2006 yılından itibaren düzenlenen lig organizasyonu ile ülkemizde yükselen değer haline gelmiş olup Plaj Futbol Liglerine medyanın ve halkın yoğun ilgisi artarak devam ediyor.
Türkiye Futbol Federasyonu Garanti Plaj Futbolu Ligi Erdek`te
Bu dev organizasyon 16 -17-18 Temmuzda Çuğra Plajı Ünlü Camping`in önünde gerçekleşecek. Erdek Belediyesi tarafından 1000 kişilik tribünün kurulacağı alanda yapılacak etkinliğin ana sponsoru Garanti Bankası olacak. Erdek Etabının sponsoru olan Şeker Su çeşitli animasyonlarla etkinliği şenlendirecek.
3 gün sürecek organizasyonda Erdekspor, Gönen Termalspor, Ocaklar Belediyespor, Agrigento, Şekersu, Bandırma Sanayispor, Hayatspor, Balıkesir Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Futbol takımlarından oluşan 8 takım mücadele edecek. Etap birincisi Türkiye Şampiyonasına katılım hakkı, Türkiye Şampiyonası birincisine 10.000TL, İkincisine 7.500TL. ve üçüncüsüne ise 5.000Tl. para ödülü çok sayıda hediye kazanma şansını elde edecek. Türkiye şampiyonasında birinci olan takım ise İspanya`da yapılacak dünya şampiyonasına katılım hakkını elde edecek.
Plaj futbolu yıllar önce Brezilya`nın Cobacobana sahillerinde oynanmaya başlanmıştır. Kum zeminde çıplak ayakla ve özel Beach Soccer topuyla oynanır.
FIFA`nın plaj futbolunu resimleştirmesi sonucu Türkiye Futbol Federasyonumuz
AR-PEG kapsamında Gündüz Tekin ONAY önderliğinde 2006 yılında plaj futbol ligini, Karasu- Foça- İskenderun Alanya etaplarında belediyelerinde katkılarıyla organize etti. Bu etap da toplam 24 Erkek 4 Bayan Takım mücadele ederken, erkeklerde Aygaz (Sakarya), bayanlarda ise Gazi Üniversitesi Türkiye Şampiyonu oldu. 2006 yılından itibaren bu ligler devam etmektedir. 2009 Yılın da TFF Garanti Plaj Futbolu Ligi 18 Etap`ta oynanmıştır. Sarıgerme Ortanca, İskenderun, Atakum, Karasu, Alanya, Ordu, Eskişehir, Foça, Mudanya, Turgut Reis, Seferihisar, Adilceviz, Adana, Didim, Körfez, Bursa, Menderes ve Sarıyer Etabı 2009 TFF Garanti Plaj Futbol Ligi Alanya Finalleri ile başarılı bir şekilde sonlanmıştır.  Bu yıl bu etaplara birçok şehrin yanı sıra Erdek`te katılmıştır.
Sürpriz gösterilerle renklenecek olan maçlar ulusal kanaldan canlı olarak yayınlanacak.
Kuralları: Plaj Futbolu 28x 37 m`lik ölçülerde olan ayak bileği seviyesinde batan hareketli kumdan oluşan sahalarda oynanır. Kaleler 220- 550 cm ebadındadır. Müsabakalar 12` şer dakikalık 3 devre halinde oynanır. Takımlar sahada 5`er kişi mücadele ederler. Oyuncu değiştirme sınırsızdır. Sertliğe asla müsaade edilmez. Fair play daima ön plandadır.
Zico, Romario, Junior, Cantana, Altobelli, Matheus, Rumenige ve Solinas dünyada ünlü plaj futbolu oyuncularıdır. Ülkemizde Simoviç, Prekazi, B.Savaş, M.Ekşi, Fuat Buruk, Ümit Davala, Recep Çetin, ünlü Beach Soccer oyuncularıdır.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli