Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Planörler gökyüzünde adeta dans etti

Planörler gökyüzünde adeta dans etti

?Türkiye 2 Metre Radyo Kontrollü Planör Ligi? yarışması sona erdi

Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şubesi ve Hürkuş Sportif ve Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen ?Türkiye Radyo Kontrollü 2 Metre Planör Ligi? dün yapılan final müsabakaları ile sona erdi.
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü arazisinde düzenlenen ve 2 gün süren yarışmalara İstanbul, Bursa, Eskişehir, Yalova ve Bandırma´dan 3´er kişiden oluşan 8 takım katıldı.
Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, şube olarak hava sporları ve bu konudaki diğer havacılık faaliyetlerinde öncü olmanın asli görevleri olduğunu söyledi.
THK´nun kuruluş dayanağının havacılık ve teknoloji olduğunu hatırlatan Memişler ?Yüce Atatürk´ün hedef koyduğu ?İstikbal Göklerdedir´ cümlesinin altını doldurmak ve ?Uçan Türk Gençliği´ hayalimizdir.? dedi.
24 sporcunun yer aldığı şampiyonada, takım halinde Bumuk ? A Tim birinci, Eshavk takımı ikinci, Atakent MPK takımı ise üçüncü oldu.
Ferdi sıralamada; Yavuz Dal birinci, Murat Bozdemir ikinci ve Murat Şenol üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Takım ve sporculara madalya ve kupalarını, Balıkesir eski Milletvekili ve Bandırma Belediyesi eski Başkanı Sedat Pekel, Belediye Meclis üyeleri Selim Panç, Hüseyin Koçyiğit, Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Deniz Soysal, Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Serdar Polat ile THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler verdi. Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli