Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Polis dolandırıcı çetelerini tek tek çökertiyor

Polis dolandırıcı çetelerini tek tek çökertiyor

Bandırma´da son günlerde ortaya çıkan telefonla dolandırıcılık olayları tek tek aydınlanıyor.

Bandırma´da son günlerde ortaya çıkan telefonla dolandırıcılık olayları tek tek aydınlanıyor.
Bandırma Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ekipleri, 95 yaşındaki Kore Gazisi´ni dolandıran ve 26 bin lirasını alan çeteyi suçüstü ele geçirdi.

Olay geçtiğimiz çarşamba günü meydana geldi. Kore Gazisi Ahmet Ş.adlı vatandaşı arayan kişiler ?evinize terör örgütleri girmiş, banka hesabınızı ele geçirmiş, eve parmak izi bırakmışlar, biz polisiz size yardımcı olacağız? gibi cümlelerle Kore Gazisi vatandaşı ikna etmiş ve toplam 26 bin lirasına el koymuşlardı.

Edinilen bilgiye göre M.A ile Ö.Y isimli 2 şahıs polis diye kendini tanıtmış ve parayı Kore Gazisi´nden parayı alarak yine banka yoluyla İstanbul´da M.K isimli şahsın hesabına gönderdi.
Aynı şahıslar bir gün sonra bu kez G.K adlı bayanı hedef aldı. Telefonla aranan kadını kandırmak isterken şüphelenen kızı polisi aradı. İhbarı alan Bandırma Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Ekipleri M.A ile Ö.Y isimli 2 şahsı, kandırdıklarını düşündükleri kadının parayı koyduğu çöp kutusundan alırlarken suçüstü yakaladı.

Bu kişilerin geçen hafta Kore Gazisini dolandıran kişiler olduğu ortaya çıkınca polis hemen İstanbul´daki paranın aktarıldığı kişinin yerini tespit etti ve yapılan operasyonla M.K isimli şahıs da İstanbul´da ele geçirildi.

Yakalanan çete üyesi Ö.Y.,M.A. ve M.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bandırma Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 3 hafta içerisinde bu şekilde vatandaşları dolandıran 3 ayrı çeteyi çökerterek dolandırıcılara büyük darbe indirdi.
Polis ekipleri, kendilerini polis olarak tanıtarak para isteyenlere inanmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

Haber : Erdem Özcan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli