Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Polis, dolandırıcılara göz açtırmıyor

Polis, dolandırıcılara göz açtırmıyor

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü´nden nitelikli dolandırıcılara suçüstü.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü´nden nitelikli dolandırıcılara suçüstü.
Ülke genelinde kendisini POLİS/SAVCI ve benzeri olarak tanıtan PKK, FETÖ, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine para aktarımı sağlandığı suçlaması altında bulundukları yanılgısıyla; Balıkesir´de ikamet eden yaşlı veya yalnız yaşayan kişileri hedeflerine alarak telefonla arayan dolandırıcıların, insanlar üzerinde korku ve panik yarattıkları, bunun üzerine vatandaşlarımızın banka hesabındaki parayı çekerek ayrıca ikametinde bulunan ziynet eşyalarını şahıslara verdikleri veya arayan şahısların yönlendirmesi ile park, çöp konteyneri, araç altı vb. yerlere bıraktırma şeklinde dolandırıcılık olaylarının artış göstermesi üzerine yürütülen titiz çalışmalarda vatandaşlarımızın bu tür olaylarda mağdur edilmemesi yönünde kapsamlı çalışma başlatıldı.
Başlatılan çalışmalar neticesi; yaşlı,emekli ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızdan 44 adet bilezik, 150 adet çeyrek altın, 43 adet tam altın, 5 adet yüzük, 19.000 Euro, 33.500 Dolar ve 894.095.00 TL paralarının suç örgütü elemanlarının eline geçmeden yapılan araştırma ve takipler neticesi Balıkesir ve altı ayrı ilde (İstanbul, Manisa, Kayseri, Isparta, İzmir ve Bursa ) 33 örgüt elemanı suçüstü yakalanarak Balıkesir´e getirildiler.
Dolandırıcılık çetesinin 61 vatandaşımızı dolandırılmaya çalıştıkları öğrenilmesiyle yapılan çalışmalar ve takip sonucunda vatandaşlarımıza ait 1.270.000 TL ve değeri yüksek ziynet eşyalarını örgüt elemanlarının eline geçmesi engellendi.
Dolandırıcılık suçundan yakalanan 33 çete mensubunun tamamı çıkartılmış oldukları Adli Makamlarca tutuklanarak Balıkesir L Tipi Cezaevine sevk edildi.

Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli