Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Polis eşlerinden ?Geleneksel El Sanatları? Sergisi

Polis eşlerinden ?Geleneksel El Sanatları? Sergisi

Türk Polis Teşkilatı´nın 174. kuruluş yılı nedeniyle polis ve protokol eşleri tarafından Balıkesir´de açılan "Geleneksel El Sanatları" Sergisi´ni ziyaret eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, sergide yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, serginin

Türk Polis Teşkilatı´nın 174. kuruluş yılı nedeniyle polis ve protokol eşleri tarafından Balıkesir´de açılan "Geleneksel El Sanatları" Sergisi´ni ziyaret eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, sergide yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, serginin her köşesinde el emeği ile göz nurunun olduğuna dikkat çekti.
Türk Polis Teşkilatı´nın 174. kuruluş yılı nedeniyle polis ve protokol eşleri tarafından "Geleneksel El Sanatları" Sergisi açıldı. Sergide birbirinden güzel el emeği, göz nuru ürünler sergilendi.
Balıkesir Polis Lojmanları Geleneksel El Sanatları Sergisine ev sahipliği yaptı. Türk Polis Teşkilatı´nın 174. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen sergide polis ve protokol eşleri yaptıkları filografik, tel kırma, el nakışları ve yağlı tablo gibi onlarca eseri görücüye çıkardı.
Sergi hakkında bilgi veren kurs Öğretmeni Tenzile Esen, 5 senedir Polis Lojmanlarında öğretmenlik yaptığını belirterek gerçekleştirilen sergide 33 öğrencinin emeği olduğunu ifade etti.
Esen, "Burada tel kırmalar, kurye nakışları, el nakışları, filografi her türlü işleri yapıyoruz. Bu seneki sergimize Polis Haftası´nın sürecinde açalım dedik. Filografilere yeni başladık ama buna rağmen buradaki kursiyerlerin her biri öğretmen gibi oldu, her işi yapıyorlar. Bize destek veren eşlerimiz, çocuklarımız, arkamızda olan öğrencilerimiz hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Buradaki sergi 1 senenin çalışması." diye konuştu.
Duygularını ifade eden Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de, "Polis eşlerinin el emeği göz nurunun sergilendiği bir etkinlikteyiz. Malum polisin mesai mefhumu yok. Personelimiz sürekli çalışırken eşleri de zamanlarını bu tür etkinliklerle değerlendirmişler. Çok etkileyici, çok kaliteli, göz nuru ve el emeği ürünlerle karşılaştık. Açıkçası birçoğunda da çok şaşırdık, çok memnun olduk." şeklinde konuştu.
Serginin açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, "Bugün güzel bir günde, el emeği, göz nuru çalışmaların sergilendiği serginin açılışını yapacağız. Bu sergide geleneksel el sanatlarımız, yöresel ürünler ve güzel sanatlarla ilgili bütün güzellikleri görüyoruz. El sanatlarının yapılması, teşhir edilmesi ve kullanılması Balıkesir´imize özgü bu sanatların yaşatılması bizler için çok önemli." dedi.
Sergilenen her bir ürünün adeta sanat eseri olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Türk kültürü ve geleneklerimize yönelik değerlerimizi halkımızla buluşturup, geçmişi anmak ve hatırlatmak adına düzenledikleri çok ince emek isteyen çakışmaları nedeniyle tüm ekibi tek tek tebrik ediyorum. Geleneksel Türk kültürüne sahip çıkmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğu olmalı. Bu anlamda yaptıkları çalışmanın önemini ve değerini sözlerle ifade etmek mümkün değil." diye konuştu.
Açılışın ardından Vali Yazıcı, Bayan Yazıcı ile yüzlerce eserin yer aldığı sergiyi baştan sona gezerek kursiyerleri kutlayıp birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber Merkezi



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı