Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Polis, uyuşturucu satıcılarının tepesinde

Polis, uyuşturucu satıcılarının tepesinde

Bölgede yeni operasyonlar, yeni tutuklamalar oldu

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir merkez, Ayvalık, Bandırma, Edremit ve Sındırgı´da operasyonlar yaptı. Buna paralel şekilde uyuşturucu madde kullandıkları belirlenen 115, uyuşturucu madde ticareti yapan 23 ve göçmen kaçakçılığı yaptıkları saptanan 5 kişi ele geçirildi. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda toplam 10 kilo 734,89 gram esrar maddesi, 221,69 gram sentetik kannobinoid(Bonzai), 242 adet Ecstay sentetik tablet, 2 gram metam fetamin maddesi ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan 115 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, uyuşturucu madde satışı yapan 23, göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 5 kişi tutuklandı. Kaçak yollardan Balıkesir il sınırları içine girdikleri saptanan 80 yabancı uyruklu kişi ise sınırdışı işlemleri için Yabancılar Büro Amirliği´ne teslim edildi.
BANDIRMA´DA OPERASYON
Bandırma KOM Grup Amirliği ekiplerince, ilçede uyuşturucu madde satışı yaptıkları belirlenen kişilerin evlerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Uyuşturucu madde ticareti yapan 12 kişinin evleri ve araçlarında yapılan aramalarda, 76 adet, satışa hazır durumda sentetik kannobinod(Bonzai), 6 gram Bonzai, 9 adet Ecstay hap, 10 gram esrar maddesi, 3 adet 9 milimetre çapında mermi ele geçirildi. Adliyeye gönderilen 29 kişiden 10´u tutuklanırken, 19´u ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Edincik Mahallesi´nde de, M.E.´ye ait küçükbaş hayvan damına uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda, bir miktar kubar esrar ele geçirilirken, dam sahibi M.E. gözaltına alındı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli