Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Polis, trafik kazasındaki şüpheli ölümü aydınlattı

Polis, trafik kazasındaki şüpheli ölümü aydınlattı

İlçemiz Palata Çeşmesi yakınlarında, kazaya karışan bir aracın yanı başında yerde yatarken bulunan sürücü cinayete kurban gitmiş.
Erdek’te geçtiğimiz gün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazası sonrası “Trafik kazasında şüpheli ölüm!” başlığı ile verdiğimiz kaza haberinde yer alan, araç yanında ölü olarak bulunan sürücünün planlı cinayete kurban gittiği kaydedildi.
İsmail Batı’nın öldürülme gerekçesi olarak, kazaya karışan otomobilin hemen yanında ölü olarak bulunan sürücü İsmail Batı’nın iş ortağı T.S. ile İ.U. isimli şahıs arasında aralarında yargıya taşınan dava olduğu, İ.U.’nun Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde 20 yıl hapis cezası ile yargılanmasından kaynaklanmış olabileceği öne sürüldü.
Erdek Çuğra Plajı girişinde Gani Pub isimli işletmeyi çalıştıran T.S.’nin ortağı İsmail Batı’ya, cezaevinde yatan İ.U’nun kardeşi B.U., T.S’nin şikayetinden vazgeçmesi için İsmail Batı ile bir araya geldi.

İsmail Batı’ya ağabeyi İ.U.’dan şikayetçi olmaktan vazgeçmeleri isteyen B.U., hayır cevabıyla karşılaşınca infaza karar verdiği anlaşıldı.
Edinilen bilgiye göre; Cinayetten önce İsmail Batı ile son bir görüşme talebinde bulunan B.U., İsmail Batı’ya ait 16 SE 083 plaka sayılı siyah Tofaş marka otomobil ile Erdek sokaklarında bir süre dolaştıktan sonra geçtiğimiz gün saat 19:30 sularında Sahil Mahallesi Palata Çeşmesi alt köşesine geldiklerinde direksiyondaki İsmail Batı’nın başına silahını dayayarak ateş ettiği öğrenildi. İsmail Batı’ın sağ kulak arkasından aldığı kurşun yarası ardından direksiyon hakimiyetini kaybederek Yelken Sokak köşesinde bulunan reklam tabelasına çarpmak sureti ile duran araçtan inen B.U’nun olay yerinden kaçtığı, İsmail Batı’nın ise son bir çaba ile araçtan inerek otomobilin yanına düştüğü bildirildi.
İsmail Batı’nın hayatını kaybettiği kanlı hesaplaşmanın zanlısı B.U. (24) Erdek Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin başarılı operasyonuyla kısa sürede ele geçirildi. Polis tarafından ifadesi alınan cinayet zanlısı B.U’nun mahkemeye çıkarılması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli