Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Polis ve Jandarmadan birlikte uyuşturucu operasyonu

Polis ve Jandarmadan birlikte uyuşturucu operasyonu

Balıkesirde jandarma ekiplerinin polisle birlikte düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Şüphelilerin teknik takip ile tespit edilerek yakalandığı operasyonda gözaltına alınan 6 kişi sevk edildikleri adli makamlarca...

Balıkesir`de jandarma ekiplerinin polisle birlikte düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Şüphelilerin teknik takip ile tespit edilerek yakalandığı operasyonda gözaltına alınan 6 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri M.H., H.H., F.H., G.H., N.H. ve R.B. isimli şahıslar tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapıldığı bilgisi aldı. Elde edilen bilgilere göre Ağustos 2011`den itibaren takibe alınan şüpheliler mahkeme izniyle 6 ay boyunca şahısları izledi. Nihayet geçtiğimiz günlerde operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri, merkeze bağlı Ortaca köyünde ikamet eden M.H.`nin evinde arama yaptı. Evde 1 kilo 600 gram Kubar esrar ve kenevir bitkisi ele geçirdi. Kenevir bitkilerinin tic ari amaçla ekildiği bildirildi. Soruşturmayı genişleten jandarma ekipleri, M.H. ve H.H.`nin irtibatta olduğu F.H., G.,H., N.H. ve R.B. isimli şahısların da olayla bağlantılarının olduğunu tespit etti. Operasyonda şehir merkezi ve Ortaca köyünde şüphelilere ait ev ve eklentilerinde yapılan narkotik köpeğin de kullanıldığı aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, buna ait 35 adet dolu av tüfeği kartuşu ile 1 adet ruhsatsız kuru sıkı tabanca ve buna ait 50 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan toplam 6 şüphelinin sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.
Uyuşturucu operasyonuyla ilgili açıklama yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, başta gençler olmak üzere halkı zehirleyip bu şekilde haksız kazanç elde edenlere karşı yürütülen etkin mücadelenin aralıksız şekilde devam edeceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı