Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Polisler KADES için sokakta!

Polisler KADES için sokakta!

Erdek Emniyet Müdürlüğü´nce, Kadına Destek Uygulaması (KADES) hakkında vatandaşlara broşürler dağıtıldı, bilgiler paylaşıldı.

Erdek Emniyet Müdürlüğü´nce, Kadına Destek Uygulaması (KADES) hakkında vatandaşlara broşürler dağıtıldı, bilgiler paylaşıldı.
Erdek Emniyet Müdürlüğü´nce Cumhuriyet Alanı´nda kurulan stantta görev alan bayan polis memurları, bayanları standa davet ederek KADES uygulaması hakkındaki bilgileri aktardılar.
Akıllı telefona sahip bayanların bu programı internetten indirerek karşılaştıkları taciz ve şiddet karşısında tek butonla 155´in devreye gireceğini bayanlara anlatan polis memurları, konuyla ilgili detaylı bilgiler içeren broşürleri de takdim ettiler.
Standı ziyaret edenler arasında Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ile İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş´ta yer aldı. 

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, son yıllarda artan kadına yönelik her türlü şiddet olaylarının önüne geçmek ve kadınlara çok daha hızlı yardım etmek için geliştirilmiş KADES mobil uygulamasının tanıtılması için oluşturulan bilgilendirme standını ziyaret edip bilgilendirmeye bizzat katıldı.
KADES uygulaması; Son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildi.
Bu uygulamayla, eveya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi´ne ulaşabiliyor.
Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği ?Kadın Destek Uygulaması´nı (KADES)?, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi´ne ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanabiliyor.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Polisler KADES için sokakta
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı