Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Polisler öğrencileri uyuşturucudan korumak için devrede

Polisler öğrencileri uyuşturucudan korumak için devrede

Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde, uyuşturucu kullanımı ve dağıtımının engellenmesi amacıyla oluşturulan Narkotimler, yeni eğitim-öğretim yılında da göz açtırmıyor.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi amacıyla çocuk ve gençlerin suça sürüklenmesi ve suç mağduru olmalarının engellenmesi, uyuşturucu satan ve aranması olan şüphelilerin yakalanması, ilköğretim çağındaki çocuklar ile ortaöğretim ve üniversite çağındaki gençlerin her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması için 2 Ekim 2018 günü ´Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması´ yaptı.
Uygulama süresince okul çevreleri, internet ve oyun salonları, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, bahis oynatılan işletmeler, kahvehaneler, parklar, bahçeler, metruk binalar ve okul çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüphelilere yönelik denetimler gerçekleştirildi.
Yeni eğitim ve öğretim yılının madde bağımlılığı ile mücadele açısından da güvenli geçmesi amacına yönelik olarak yıl içerisinde yapılacak olan uygulamalardan birincisi 2 Ekim 2018 günü saat 14.30´da 15 ekip 132 personel 12 motosiklet ve 3 Narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile yapıldı.
Yapılan uygulamada; 290 şahıs ve 54 araç sorgulanıp, 1 araç trafikten men edilirken, 2 araca toplam 216 TL para cezası uygulandı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false