Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Polisten suçlulara geçit yok

Polisten suçlulara geçit yok

Balıkesir polisi tarafından yapılan denetimlerde çok sayıda suçlu yakalanarak gözaltına alındı.

Balıkesir polisi tarafından yapılan denetimlerde çok sayıda suçlu yakalanarak gözaltına alındı.
Balıkesir polis ekiplerince yapılan denetimlerde yakalanarak gözaltına alınan suçlularla ilgili bilanço belli oldu.
Balıkesir Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamayla polis denetim raporu şöyle özetlendi:
?Gömeç ilçesinde 08.11.2018 tarihinde yapılan denetimlerde 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu´na Muhalefet- Özel Belgede Sahtecilik Suçundan adli işlem başlatılmış, 09.11.2018 tarihinde Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticareti Olayına karışan 1 kişi tutuklanmış ve 12.11.2018 günü yapılan yol uygulamasında "Zehirli Madde İmal ve Ticaretini Yapmaktan" 1 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır.
08.11.2018 günü E-87 Karayolu üzerinde bulunan bir petrol istasyonuna Gömeç İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi EPDK görevlileri ve Balıkesir Vergi Dairesi Denetim Uzmanlarıyla birlikte ortaklaşa yapılan denetimde anılan istasyonda otomasyondan görülen satışlarla faturalandırma ve fiş kesiminde görülen farklılıklar, kesilen fişlere plaka bilgisinin girilmemesi, 1 pompada ekü bağlantısı kesildiğinde de satış yapabilmesi gibi usulsüzlükler tespit edilmiş, konu ile ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu´na Muhalefet ve özel belgede sahtecilik suçundan adli tahkikata başlanılmıştır.
09.11.2018 tarihinde daha önceden alınan duyumlar üzerine yapılan araştırmalar sonucunda gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan karara istinaden N.Y isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 190,23 gram esrar ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 930 lira para ele geçirilmiş, N.Y isimli şahıs uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapmaktan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.
12.11.2018 günü E-87 Karayolu Gömeç girişinde yapılan yol uygulamasında, E.S isimli şahsın sevk ve idaresindeki kapalı kasa kamyonet içerisinde piyasa değeri yaklaşık olarak 13 bin TL olan güç arttırıcı 88 paket ?? marka ilaç, çeşitli markalarda birçok gıda takviyeleri, 13 koli içerisinde 78 adet bir litrelik Etil Alkol ve fatura ve irsaliyesinde usulsüzlük olan çeşitli markalarda alkollü içkiler yakalanmıştır. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile E.S isimli şahıs hakkında "Zehirli Madde İmal ve Ticaretini Yapmaktan" adli işlem yapılmış ayrıca, Mal Müdürlüğü görevlilerine 353/2 Vergi Usul Kanunu gereğince fatura ve irsaliyedeki usulsüzlükten cezai işlem uygulattırılmış, 5996 sayılı Gıda Kanuna istinaden işlem yapılmak üzere gıda takviyeleri tutanakla Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne teslim edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Polisten suçlulara geçit
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli