Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Portatif havuzlarda binlerce çocuk yüzme öğrendi

Portatif havuzlarda binlerce çocuk yüzme öğrendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karesi ve Altıeylül Belediyeleri ortaklığında 3 ay süren eğitimlerle binlerce çocuk projeden yararla

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karesi ve Altıeylül Belediyeleri ortaklığında 3 ay süren eğitimlerle binlerce çocuk projeden yararlandı. 
Karesi Millet Bahçesi ve Altıeylül Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nin bahçesine kurulan portatif havuzlarda engelli çocuk ve gençlere de yüzme eğitimi verildi. Ücretsiz bir şekilde uzman eğitmenler gözetiminde çocuklar hem yüzme öğreniyor hem de güzel vakit geçiriyorlar. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin dört bir yanına inşa ettiği portatif yüzme havuzları ile çocuklara ve gençlere yüzme imkanı sunarken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yürüttükleri "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında bu yıl hedefin 1,5 milyon kişiye yüzme öğretmek olduğunu belirtmişti. Bu kapsamda yoğun katılımla gerçekleştirilen Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında iki ilçemizde kurulan portatif havuzlarda eğitim alan çocuklar 3 aylık eğitimin ardından İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı tarafından madalya ve katılım belgeleri takdim edildi. 
Ödül töreninde düzenlenen çeşitli spor etkinliklerini içeren şenliklerde kurulan parkurlarda çocuklar antrenörler eşliğinde spor yaparak mini yarışmalarla doyasıya eğlendiler. Bu sevinçlerine ortak olan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu da çocukların bu heyecanına ortak oldu. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı