Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?Portreler?, sergide canlandı

?Portreler?, sergide canlandı

Balıkesir Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Altay Aldoğan, Bandırma´da, ?Portreler? isimli resim sergisi açtı.

Balıkesir Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Altay Aldoğan, Bandırma´da, ?Portreler? isimli resim sergisi açtı.
Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, belediyenin Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşti. Balıkesir Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen de katıldı.
Desen ve tek baskı resim sergisinin açılışında ilk konuşmayı Altay Aldoğan yaptı. Aldoğan, ilk kişisel sergisini Bandırma´da açmaktan mutlu olduğunu belirtti.
Ardından konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, ülkemizin zor günler yaşadığını vurgularken, şunları söyledi:
?Ülkemiz, kan gölüne döndü. Başkent dahil can güvenliğimiz kalmadı. Terör yine azdı. Terörün amacı yüreklere korku salmaktır. Ancak onların amaçlarını gerçekleştirmesine fırsat vermeyeceğiz. Her şeye karşın hayatı yaşamayı sürdüreceğiz. Geçtiğimiz cuma günü, Bandırma, şehidini 30-35 kişiyle, vakur ve olaysız bir şekilde sonsuzluğa uğurladı. Şehidimiz Mehmet Kutlu´nun ismini Bandırma´da bir şekilde yaşatacağız. Ülkemizin bugünkü zor günlere gelmesinin nedeni, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk´ün, ?Yurtta sulh, cihanda sulh´ sözünden uzaklaşmamızdır.?
Mirza, daha sonra sergiyi açan Altay Aldoğan´a günün anısına bir plâket verdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Portreler sergide canlandı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false