Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlandı

Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlandı

Preveze Deniz Zaferi´nin 481. Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´na bağlı ilçemiz limanında bağlı

Preveze Deniz Zaferi´nin 481. Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´na bağlı ilçemiz limanında bağlı TCG Erdek Gemisi Komutanı Deniz Binbaşı Onur Çele, beraberinde ve Deniz Yüzbaşı Can Taner Günoral ile birlikte Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık´ı makamında ziyaret etti.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, her yönüyle emsalsiz Preveze Deniz Zaferi´ni hep birlikte yad ettiklerini söyledi.
Dünya deniz harp tarihinde Preveze Deniz Zaferi´nin en büyük mücadelelerden biri olarak kaydedildiğini belirten Kaymakam Çalık, şöyle konuştu: ?Barboros Hayrettin Paşa komutasında, büyük bir donanmaya karşı kazanılan ve Osmanlı Devleti´nin Akdeniz´deki egemenliğini perçinlemiş, donanmamızın gücünü ve hareket kabiliyetini tüm dünyaya göstermiş denizcilerimizin gurur abidesi, tarihimizin en şanlı zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü´nün 481. Yıldönümünde bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, bir denizci kenti olan Erdek´li vatandaşlarımızın da gününü kutluyorum.?
Konuşmanın ardından TCG Erdek Gemisi Komutanı Deniz Binbaşı Onur Çele ve Deniz Yüzbaşı Can Taner Günoral, günün anısına Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık´a geminin çerçeveli fotoğrafını takdim etti.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false