Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Prof. Dr. Dervişoğlu, üniversitede konuştu:

Prof. Dr. Dervişoğlu, üniversitede konuştu:

?Hayat, fırsatları değerlendirme arenasıdır?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde, Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu´nun söyleşisi ve imza günü ilgi gördü.
İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ)-Elektronik Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Dervişoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerine, değerler, rasyonel düşünce, eğitim ve insan sevgisi konularını içeren ?İki misli yaşamak? isimli söyleşisini Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı da izledi.
Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen söyleşide konuşan Dervişoğlu, ?Bugün, tüm dünyada başarılı akademisyenlere ihtiyaç var, özellikle de Türkiye´de? dedi.
Ülkemizde insanların yükselebileceği yere kadar yükselmemesini ülke adına büyük israf olarak değerlendiren Dervişoğlu, şunları söyledi:
?En önemli güç, bilgidir. Ülkemizde öğretim üyesi eksikliği var. Zamanı daha iyi değerlendirmeli ve tempomuzu hızlandırmalıyız. Hayat, fırsatları değerlendirme arenasıdır. İki kişi vardır. Bunlardan biri, karşısına çıkan fırsatı çıkan fırsatı değerlendirerek diğerinin önüne geçebilir ve insanı en mutsuz eden olay, eşit olduğu kişinin, onun önüne geçmesidir.?
Üniversite eğitiminin önemine de değinen Dervişoğlu, şöyle konuştu:
?Devamlı olarak öğrenmeyi öğrenen insanlar yetiştirmeliyiz. Üniversitede zamanı iyi değerlendiren öğrenci, yaşamı boyunca bunun yararını görür. Kolay, öğrencinin aleyhinedir. Zor dersler öğretilmelidir ve öğrenciler, derslere devam etmelidir. Düzgün ve etkin çalışmayıp, zekası ile idare etmek akılsızlıktır. İşi kurnazlığa dökmek ise ahlaksızlıktır. Yani esas olan alın teridir, azimdir. Bir insanın kendini bilmesi gerekir. İşini yapan kişi, mutlu ve saygındır. İyi yaptığınız işi yapmaya çalışın. İşini özenerek ve en iyi şekilde yapacaksın. İster öğrenci ol, ister öğretim elemanı, işçi, memur, mutluluğun temeli budur. Bildiğiniz yere kadar tırmanın, daha azına razı olmayın.?
Söyleşinin sonunda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu´na anı plâketi verdi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli