Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Marmara-Saraylar´da konferans verdi

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Marmara-Saraylar´da konferans verdi

Marmara Belediyesi´nin organize ettiği program kapsamında Marmara Adası´na gelen akademisyen ve ilahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu adada yoğun ilgi ile karşılandı.

Marmara Belediyesi´nin organize ettiği program kapsamında Marmara Adası´na gelen akademisyen ve ilahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu adada yoğun ilgi ile karşılandı.
Marmara İlçesi Saraylar Mahallesinde gerçekleştirilen programı Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Belediye Meclis Üyeleri, resmi daire amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
Saraylar Düğün Salonu´nda Cuma günü saat 20.00´de başlayan konferansı dinlemek üzere salonu hınca hınç dolduran Saraylar halkı, saatler öncesinden salondaki yerlerini alırken, salon dışında da yüzlerce vatandaş konferansı büyük bir dikkatle dinledi. 

Programda bir konuşma yapan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, akademisyen ve ilahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu´nu Marmara-Saraylar Mahallesinde ağırlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Salonu dolduran ilçe halkına da ilgilerinden dolayı teşekkür eden Başkan Aksoy, Nihat Hatipoğlu´nun tüm Türkiye´de olduğu gibi Marmara´da da çok sevildiğini belirterek ?bizleri kırmayarak ilçemize gelen hocamıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.
Başkan Aksoy´un konuşmasının ardından ilçe halkının yoğun sevgi gösterisi ile kürsüye çıkan Prof. Nihat Hatipoğlu ?El-Metin (sav)? konulu konferans verdi.
Son zamanlarda ortaya çıkan ve kendilerini hoca olarak tanıtan kimselerin Hz. Muhammed´i yok sayma gayreti içerisinde olduklarına dikkat çeken Hatipoğlu, Kuran´ın da Hz. Peygamber´inde Allah (C.C) bizler için gönderdiği mucizeler, yol göstericiler olduğunu ve bunların birbirinden ayrı tutulamayacağını belirtti.
Konferansın sonunda salonda bulunan Marmara halkından istekte bulunan Hatipoğlu, vatandaşlardan namaz kılma sözü aldı. Konferans birlikte edilen duaların andından sona erdi.
Konferans bittikten sonra, Kaymakam Tunç ve Belediye Başkanı Aksoy, kendilerine hediye takdim ederek teşekkür etti.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu´ndan 12 Ocak 2018 tarihinde Avşa Adası´nda da konferans vermek üzere söz aldı.
Haber: Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli