Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Prof. Dr. Süleyman Özdemir: “Erdek MYO’ya yer arayışımız sürüyor”

Prof. Dr. Süleyman Özdemir: “Erdek MYO’ya yer arayışımız sürüyor”

“Denizcilik Meslek Yüksek Okulumuz akredite oldu”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nun, akreditasyon belgesi aldığını açıkladı. Okulun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen yetkililer tarafından akreditasyon denetiminden geçerek başarılı olduğu bilgisini veren Özdemir, “Bu sertifika önemlidir. Çünkü bu okulu bitirenlerin iş bulmalarına büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.    8S. 2’de

Aynı denetimin Denizcilik Fakültesi için de sürdüğüne dikkati çeken Özdemir, “Denizcilik Fakültemiz de bu akreditasyonu alırsa şu anda sualtı teknolojileri ve gemi inşaatı olmak üzere iki programda yapılan eğitim-öğretimini dörde çıkaracaktır” diye konuştu.
SUSURLUK’TA PROGRAM SAYIMIZI ARTTIRMAK İSTİYORUZ
Susurluk Meslek Yüksek Okulu’nda halen 3 aktif programda 400 dolayında öğrencilerinin bulunduğunu vurgulayan Özdemir, bu okulun altyapısının şimdilik yetersizliği nedeniyle yeni bölümler açamadıklarını belirterek, “Alt yapımızı genişlettiğimiz takdirde program sayımızı 6-7’lere çıkarmak istiyoruz. Susurluk’un daha çok yüksek okul öğrencisine ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.
Gönen’de, Kaymakam Arslan Yurt’un organizesinde, hayırsever vatandaşların da desteğiyle yeni fakülte ihtiyacının sürdüğüne işaret eden Özdemir, Erdek’te de Meslek Yüksek Okulu için yeni bina arayışlarının sürdüğüne değinerek şu bilgiyi verdi:
“Geçtiğimiz günlerde Erdek Belediye Başkanı bizi ziyaret etti. Ocaklar Mahallesi civarında bir yerin, yeni Meslek Yüksek Okulu (MYO) için verilebileceğini, bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu arada, Erdek’te yapımı tamamlanmak üzere olan yeni jandarma binasının bitmesinin ardından, jandarmanın bu binaya geçmesiyle birlikte Bandırma-Erdek karayolunun yanındaki İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, eski jandarma binasına geçeceğini öğrendik. Bu durumda bize de Emniyet Müdürlüğü’nün boşaltacağı bu bina Meslek Yüksek Okulumuz için verilecek. Bu gerçekleşirse halen eğitim-öğretimimizin sürdüğü Bandırma-Erdek karayolunun yanındaki Meslek Yüksek Okulu binamızı da boşaltmayacağız. İki ayrı binada eğitim-öğretimimizi sürdüreceğiz.”
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde halen 17.600 dolayında öğrenci, 550’si akademik olmak üzere toplam 850 personel bulunduğunu belirten Özdemir, diğer konularda da şu açıklamalarda bulundu.
MANYAS MEDYA İLETİŞİM BANDIRMA’YA TAŞINACAK
Manyas Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim-öğretim gören 2 yıllık Medya İletişim bölümünün Bandırma’ya taşınacağına işaret eden Özdemir, “Bu bölüm, bundan sonra Bandırma Medya İletişim Bölümü bünyesinde olacaktır” dedi.
TIP FAKÜLTESİ BİLGİSİ
Halen İstanbul’da bulunan Tıp Fakültesi’nde, ikinci sınıf öğrencilerinin okuduğunu belirten Özdemir, “Beklentimiz, gerekli ortam ve koşulların oluşmasıyla birlikte Tıp Fakültemizin, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında, Bandırma’daki kampüsümüze dönebilecekleridir” diye konuştu.
SANAT-TASARIM-MİMARLIK
Halen üniversitelerinin bünyesi altında, “Mimarlık-Tasarım Fakültesi”nin bulunduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:
“Biz bu fakültemizin ismini ‘Sanat-Tasarım-Mimarlık’a dönüştürerek, güzel sanatlara yeni alanlar açmayı planlıyoruz. Ancak YÖK, şu anda hiçbir üniversiteye yeni bölümler açılmasına izin vermiyor. Bu konuda izinler açıldıktan sonra durumu değerlendireceğiz.”
KADIN FUTBOL TAKIMI
Üniversitelerindeki Spor Bölümü’nün de başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Bu bölümümüz, 17 branşta spor yaptırıyor. Kadın basketbol takımından sonra kadın futbol takımı kurmak için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı