Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Prof. Karatay zeytinde bilinmeyenleri anlattı

Prof. Karatay zeytinde bilinmeyenleri anlattı

11. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali çerçevesinde düzenlenen panele Prof. Dr. Canan Karatay konuşmacı olarak katıldı.

11. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali çerçevesinde düzenlenen panele Prof. Dr. Canan Karatay konuşmacı olarak katıldı.
Reha Yurdakul Kültür Merkezi`nde düzenlenen panelde, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Necdet Uysal`da dinleyenler arasındaydı. İzleyiciler salona sığmayınca, çok sayıdaki vatandaş Karatay`ı salon dışındaki dev ekrandan izledi.
Karatay: “Zeytinyağı kilo aldırmaz”
Zeytin ve zeytinyağının şifa olduğunu açıklayan Prof. Karatay, zeytin tanesinde 5 kalori bulunduğunu söyledi.
Zeytin ve zeytinyağının antioksidan olduğunu anlatan Karatay, "Zeytin yağı kilo aldırmaz. Yediğimiz gıdaların bozulmamış olması gerekir. Ekmek ve şeker tansiyonu yükseltir. Ekmek obezite sebebidir. Bol ekmek ve şeker tüketimi kalp krizi riskini artırır. Ben kalp doktoruyum. Kalp krizi önlenebilir, ancak beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Kalp krizi bir anda gelmiyor. 20`li yaşlardan başlayan dengesiz beslenme 40`lı yaşlarda kalp krizi riskini artırıyor.
Karatay: “2020 yılında kıtlık olacak”
Karatay, “Ekmeği az yiyeceğiz. Her gün 30-40 zeytin yiyin ve bol bol zeytinyağı kullanın. Ülkemiz zeytin ve zeytinyağı cennetidir. Zeytin ve zeytinyağı üretimi ve pazarlanması desteklenmeli. Zeytin yaprağı çayı da bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 2020 yılında kıtlık olacak. Amerika bunun hazırlıklarını yapıyor. Memleketimiz zeytin cennetidir. Zeytin sağlık getirir. Altın ve altın suyudur. Ülke ekonomisinde çok önemlidir. Her gün 30-40 tane zeytin yersek hastanenin yolunu unuturuz" diyerek konuşmasına son verdi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false