Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Protokol Zeytin Alımlarını Yerinde İnceledi

Protokol Zeytin Alımlarını Yerinde İnceledi

Erdek ve Kapıdağ Yarımadasının ekonomik olarak önemli gelir kaynağı olan zeytin ürününde 2012 yılı hasat mevsimi devam ediyor.

Erdek ve Kapıdağ Yarımadasının ekonomik olarak önemli gelir kaynağı olan zeytin ürününde 2012 yılı hasat mevsimi devam ediyor.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, devam eden 2012/2013 yılı zeytin alım kampanyası hakkında bilgi almak üzere kooperatifin merkez binası ile alım yerlerinde incelemelerde bulundu.
Erdek`li zeytinci müstahsilin zeytin ürününün neredeyse tamamı satın alan Marmarabirlik`e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nde hummalı bir çalışma var.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Kaymakam ve Belediye Başkanına, devam eden kampanya hakkında bilgi verilirken, zeytin alım çalışmalarını yakından takip ettiler.
Alımlar sırasında, ilçemiz Kaymakamı ile Belediye Başkanı ürününü kooperatife getiren müstahsille sohbet edip, bol ürünlü ve kazançlı bir hasat mevsimi temennisinde bulundu.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, "2012/2013 alım döneminde yaklaşık 10 bin tonun üzerinde zeytin almayı hedeflediklerini söyleyip, bu yıl ürünün bol olduğunu belirtti.
Zeytin üreticilerinin ürün teslimi sırasında işlemlerin hızlı olması için yönetim olarak tüm tedbirlerin alındığını kaydede Durak, "Bugüne kadar 2.600 ton zeytin alımı gerçekleştirdik." dedi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ise, Erdek ve çevresinde 1 milyonun üzerinde zeytin ağacı olduğuna dikkat çekip, bu yıl zeytin rekoltesinin yüksek olmasının beklendiğini vurguladı.
Marmarabirlik`in, zeytinci müstahsil için çok önemli bir kurum olduğunun altını çizen Kaygısız, "Zeytin üreticimiz ürününü ortağı olduğu kooperatifinde değerlendiriyor. Birçok bölgemizde zeytin ürünü daha yeni kararmaya başladı. Zeytin üreticimizin bol zeytin ürününde Türkiye ekonomisine katkıda bulunmasını ve iyi bir gelir elde etmesi diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Marmarabirlik bu yıl bir kilogramı 190 taneden oluşan zeytini 6 liradan, 410 taneden oluşan zeytini ise 1.80 liradan satın alıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli