Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Metin:

Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Metin:

?Ruh sağlığının bozukluğu bedensel sağlığı da etkiler?

Gönen Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü doktorlarından Uzman Dr. Merve Metin, 10 Ekim ?Dünya Ruh Sağlığı Günü? kapsamında, açıklamalarda bulundu.
?Dünya Ruh Sağlığı Günü?nün, tüm dünyanın yanı sıra ülkemizde de 1992 yılından bu yana kutlandığına işaret eden Metin, ?Bu günün amacı, ruh sağlığının önemi konusunda farkındalığın artırılması ve insanların konuyla ilgili bilinçlendirilmesidir. Ruh sağlığının bozukluğunun, bedensel sağlığı da bozduğu bir gerçektir? dedi.
Gönen Devlet Hastanesi´ndeki görevine bir hafta önce başlayan Metin, tüm dünyanın yanı sıra ülkemizde de süren Covid-19 salgınının, insanlarda kaygıları artırıp, depresif süreçler getirdiğini belirterek, şunları söyledi:
?Ruh sağlığı, sosyal yaşamdaki herkes açısından çok önemlidir. İnsan sağlığını bozan nedenlerin başında belirsizlik ve kaygılar gelir. Tabii, ruh sağlığı konusu bireyseldir. Kişiye göre değişir. Bazı kişiler, yaşadıkları sorunlar konusunda daha güçlü, bazıları ise zayıftır. Zayıf olanlar, yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak tükenmişlik sendromu içine girebilirler. Tabii ki, ruh sağlığının, eğitimle de yakın ilişkisi vardır.? Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Psikiyatri Uzmanı Merve Metin
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli