Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Psikiyatrist Ali İhsan Civaner: Evde korkuya değil, sevgiye dayalı saygı olmalı

Psikiyatrist Ali İhsan Civaner: Evde korkuya değil, sevgiye dayalı saygı olmalı

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali İhsan Civaner, Psikososyal Sorunlar konusunda düşüncelerini açıklarken, Evde korkuya değil, sevgiye dayalı saygı olmalıdır dedi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali İhsan Civaner, "Psikososyal Sorunlar" konusunda düşüncelerini açıklarken, "Evde korkuya değil, sevgiye dayalı saygı olmalıdır" dedi.
Sağlıklı evliliklerde bireylerin özgüvenlerinin yüksek olması, anne-babaların, çocuklarının evliliklerine hiçbir şekilde müdahale etmemesinin önemli olduğuna dikkati çeken Dr. Civaner, şu değerlendirmede bulundu:
"Anne-babalar, kendilerinden yardım istenmediği takdirde çocuklarının evlilik yaşamlarına asla karışmamalıdırlar. Çünkü birer yetişkin birey olan çocukları, sorunlarını kendilerinin çözme bilincine erişmişlerdir. Onlar, anne-babalarının genlerini taşımalarına karşın ayrı fenomenlerdir. Mutlu evlilikler için erkekler, eşlerine değer vermek zorundadır. Eşler,  tüm güzellikleri, bir kale olması gereken aile ortamında yaşamalıdır. Evde ne eşlere, ne de çocuklara şiddet uygulanmamalıdır."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli