Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

PTT Erdek Şubesi´nde posta dağıtım sorumsuzluğu

PTT Erdek Şubesi´nde posta dağıtım sorumsuzluğu

S.S. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından, ortaklarına, dağıtılmak üzere PTT Erdek Şubesi´ne 17 Haziran´da teslim edilen kongre çağrısının yer aldığı mektuplar alıcılara genel kurulun yapılmasından 3 gün sonra 17 Temmuz tarih

S.S. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından, ortaklarına, dağıtılmak üzere PTT Erdek Şubesi´ne 17 Haziran´da teslim edilen kongre çağrısının yer aldığı mektuplar alıcılara genel kurulun yapılmasından 3 gün sonra 17 Temmuz tarihinde teslim edildi.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin genel kuruluna katılımları için ortaklarına gönderilmek için PTT Erdek Şubesi´ne 17 Haziran 2021 günü teslim edilen 822 civarında çağrı mektubu kooperatif ortaklarına 17 Temmuz´da teslim edildi. 

Kooperatifin 14 Temmuz´da yapılacak genel kurula katılmak isteyen ortalarının tarih, yer, saat ve görüşülecek olan gündem maddelerini belirten çağrı mektuplarının 17 Haziran 2021 tarihinde postaya verilmesine rağmen, PTT Erdek Şubesi tarafından 17 Temmuz 2021 tarihinde dağıtımı yapılmasıyla belki de dünyada bir ilke imza attı. Nedeni ise çağrı mektuplarının genel kurul yapıldıktan sonra ortakların ellerine geçmesiydi.
Kongrede güven tazeleyen S.S. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş konuya ilişkin yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
?Tüzüğümüz gereği ortaklarımızı bilgilendirmek zorundayız. Yaklaşık 1 ay öncesinden bu mektupları PTT Erdek Şubesi´ne götürdük. 822 adet mektubu ücret ödeme makinasının arızalı olduğunu yetkililer söyledi. Biz de pul alıp, mektupların üzerlerine tek tek yapıştırarak, tutanak karşılığında teslim ettik. Ortaklarımıza gönderilen mektupların üzerinde postaneye veriliş damgaları bulunuyor. Erdek postanesinin yetkilerine neden bu kadar geç kaldığı konusunu sorduğumuzda dağıtıcı personelinin az olduğunu, bu nedenle kırsal mahallelerde bulunan ortaklara mektupların dağıtımı yapıldığı, merkez mahallere ise geç ulaştığı bilgisini aldım. Ama ne olursa olsun bence bu mazeret olamaz. Bir ay gibi zaman da bunlar dağıtılamaz mıydı? Bu bir genel kurul toplantı davetiyesi, eğer yeterli çoğunluk sağlanmasaydı ne olacaktı??
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı