Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ramazan Ayı davulsuz tat vermiyor!

Ramazan Ayı davulsuz tat vermiyor!

Ramazan ayı gecelerinin vazgeçilmezi olan müminleri sahura davet eden ramazan davulu, bu yıl korona virüs engeline takıldı.

Ramazan ayı gecelerinin vazgeçilmezi olan müminleri sahura davet eden ramazan davulu, bu yıl korona virüs engeline takıldı.
Balıkesir merkez, Erdek, ve Manyas ilçelerinde Ramazan davulu uygulamasına bu yıl izin verilmezken, Bandırma ve Susurluk ilçelerinde ise ramazan davulu uygulaması devam ediyor. Gönen´de ise belediye hoparlörlerinden çalınıyor.
Erdek´te geçimini müzisyenlikle sağlayan insanların çoğunlukta olduğu Atatürk Mahallesi´nin sakinleri, Ramazan ayında davul çalıp, para kazanmak ümidiyle tüm hazırlıklarını tamamladı.
Ancak dünyada ve ülkemizde devam eden korona virüs salgını nedeniyle ilçemizde ramazan davulu uygulamasına bu sene izin verilmedi.
Erdek´te büyük çoğunluğunun müzisyenlik yaparak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlar, Ramazan davulu uygulamasının komşu ilçe Bandırma´da devam ettiğini belirterek ?Biz müzisyenlerin tüm umudu bahar dönemindeki düğün ve eğlencelerdi. Korona virüs nedeniyle önce düğün ve eğlenceler iptal edildi. Umudumuzu Ramazan ayı davuluna bağladık. Ancak şimdi de ramazan davulu uygulaması yasaklandı. Bu uygulama tüm davulcuları zora sokar? diyerek, yetkililerden sorunun çözümüne destek istedi. 

Mahalledeki davulcuların çalışamamaktan dolayı çok zor günler geçirdiğini söyleyen Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, ?Yayınlanan genelge ile ilgili bu kardeşlerimize bir açıklama yapılmaması düşündürücü. Davulcularımız bir yıl boyunca Ramazan ayının gelmesini bekliyor. Karacabey Belediyesi bu sorunu bir şekilde çözdü ve yarın itibariyle davullar tekrar çalmaya başlıyor. İlçemizde de bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor. Ramazan´ın simgesi davulcular olmadığı zaman büyük bir gelenek çökmüş olacaktır. Umarım yetkililer bu konuda yardımcı olur ve bir an önce davullar tokmakları ile buluşur, sahurlarımız yine eskisi gibi anlam kazanır." dedi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Ramazan davulsuz vermiyor
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı