Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ramazan Şenliği´nde gece güreşleri yapılacak

Ramazan Şenliği´nde gece güreşleri yapılacak

Burhaniye´de Ramazan Şenlikleri kapsamında bu yıl 3´üncüsü düzenlenecek Geleneksel Sübeylidere Yağlı Pehlivan Güreşleri´nin tarihi belli oldu.


Güreşler, 2 Haziran Cumartesi gecesi Teravih namazından sonra gerçekleşecek.
Burhaniye´ye bağlı Sübeylidere kırsal mahallesinde iki senedir Teravih namazından sahura kadar düzenlenen ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören gece güreşlerinin 3´üncüsü, 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak.
Gerçekleşecek organizasyon için hazırlıklar tamamlanırken, kırkpınar davulcularının yer alacağı etkinliğe, bütün boylarda yaklaşık 100 güreşçinin katılması bekleniyor.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, geçen yılki gece güreşlerini izlerken verdiği yeşil alan sözünü tutarken, vatandaşlar tarafından talep edilen güreş sahasının yapım çalışmaları tamamlandı.
Belediyeye ait 350 metrekarelik alana, yağlı güreş müsabakaları için mahalle halkı tarafından talep edilen yeşil saha yapıldı. Bugüne kadar kum üzerinde yapılan Sübeylidere Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl yeşil güreş sahasında yapılacak.
Aynı akşam köy meydanında iftar yemeği verileceğini söyleyen Başkan Uysal, 2 Haziran akşamı tüm güreş severleri Sübeylidere´ye davet etti. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli