Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ramazan Teravih namazıyla başlıyor

Ramazan Teravih namazıyla başlıyor

2015 yılı Ramazan ayı 17 Haziran Çarşamba günü kılınacak olan ilk teravih namazıyla başlıyor.

2015 yılı Ramazan ayı 17 Haziran Çarşamba günü kılınacak olan ilk teravih namazıyla başlıyor.
Ramazan ayında ilk sahura 17 Haziran Çarşamba´yı 18 Haziran Perşembe gününe bağlayan gece kalkılacak. Bu durumda ilk oruç 18 Haziran Perşembe günü tutulacak ve ilk iftar 18 Haziran akşamı yapılacak.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın´ın açıkladığı dini günler takvimine göre bu yıl Ramazan ayı 18 Haziran tarihinde başlayacak ve 16 Temmuz 2015 tarihinde bitecek. 17 Temmuz Ramazan Bayramının birinci günü oluyor ve bayram Cuma günü başlıyor. Ramazan bayramının 2. ve 3. günü Cumartesi ve Pazar günlerine denk düşüyor. Haliyle bu yıl Ramazan bayramı tatili sadece 3 günden ibaret olacak ve bayram tatili uzamayacak.
Müftü Yalçın, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?17 Haziran Çarşamba günü akşamı yani bu akşam inşallah ilk Teravih Namazını kılacağız ve aynı gece ilk orucumuz için sahura kalkacağız. Bu ayın Cenab-ı Hak katında müstesna bir yeri vardır. Yüce Rabbimiz kendisine muhatap olarak seçtiği kullarına sonsuz rahmetinin en geniş tecellilerini bu aya tahsis eder. Bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da Cehen nemden kurtuluştur.

Bu ayda kim samimi olarak Allah´a yönelirse Allah da onu affeder ve Cehennemden uzak tutar. Bu gayretin neticesi elbette karşılıksız kalmayacaktır. Oruç tutup, Ramazan ayını bir kulluk şuuru içinde geçirenler tatlı bir anı yaşadıkları, huzura erdikleri gibi pek çok nimete de mazhar olurlar. Ramazan her yönüyle bir ibadet mevsimidir. Her mümin namazı, orucu, iyilikleri hizmetleri ve duasıyla bu rahmet ve bereketten nasibini almaya çalışır. Bilerek veya bilmeyerek yapmış olduğu günahları için Allah´tan af diler. Rabbine niyazda bulunur. Bu ayın Cenab-ı Hak katında müstesna bir yeri vardır. Yüce Rabbimiz kendisine muhatap olarak seçtiği kullarına sonsuz rahmetinin en geniş tecellilerini bu aya tahsis eder. Müminlere İlahi bir ihsan olarak bu günleri birer güzel fırsat bilerek değerlendirme, Rablerine olan kulluk derecelerini gösterme, Ona muhatap olabilme gayreti içine girerek tam bir ihlâs ve şuurla ibadet ve taate koşarlar. Bu gayretin neticesi elbette karşılıksız kalmayacaktır. Oruç tutup, Ramazan ayını bir kulluk şuuru içinde geçirenler tatlı bir anı yaşadıkları, huzura erdikleri gibi pek çok nimete de mazhar olurlar.?
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli