Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

“Reading Together” projesi tanıtıldı

“Reading Together” projesi tanıtıldı

Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu’nda, Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında yürütülen “Reading Together” isimli proje hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi.

Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu’nda, Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında yürütülen “Reading Together” isimli proje hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi. 
Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu Müdürü Mesut Gökdeniz, BİGEP kapsamında hazırlanarak uygulamaya geçirdikleri “Reading Together” isimli proje hakkında yaptığı açıklamada, İngilizce derslerindeki okuma etkinlikleri ile öğrencilere İngilizce kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının hedeflendiğini bildirdi.  Okulun 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin İngilizce derslerinde ayda bir kez İngilizce kitaplarını yanlarında getirerek, buna ek olarak akıllı tahtada açılan ortak hikayeler üzerinden okuma günü yapacaklarını söyleyen Okul Müdürü Gökdeniz “Bu noktada ‘Pinokyo’ gibi bütün çocukların bildiği hikayeler üzerinden yapılan okuma etkinliklerinin takibi amaçlı öğretmenlerle öğrenciler arasında İngilizce soru-cevaplar yapılacak. Her dönem sonunda bir kez olmak üzere okulumuz bilişim sınıfında kahoot ile okunulan ortak kitaplar üzerinden bilgi yarışmaları gerçekleştirilecektir.” dedi. Ek olarak okunan kitaplarla ilgili inceleme yapılırken PDC etkinliklerinden faydalanılacağını işaret eden Okul Müdürü Gökdeniz “Zaten bildiği hikaye ve masalları İngilizce okuma fırsatı yakalayan öğrencinin sıkılmadan İngilizce kavramları daha iyi kavraması sağlanarak okuma etkinliğine duyduğu ilgi artırılacaktır. Yapılan etkinlik ile birlikte öğrencilerin İngilizce kitap alma ve okuma alışkanlığı kazanarak; müfredat dahilindeki konuları pekiştirmeleri amaçlanmaktadır. LGS sisteminde özellikle okuduğunu anlamanın İngilizce sorular için önemi büyüktür. Bu anlamda düzenli bir şekilde İngilizce kitap okumaları sağlanarak İngilizce sınav başarısının daha da yükselmesi beklenmektedir.” diyerek sözlerine ekledi.

Haber: Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı