Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Refi Taviloğlu konuştu: Marmarabirlikte, Erdek adına kaygılarım var

Refi Taviloğlu konuştu: Marmarabirlikte, Erdek adına kaygılarım var

Marmarabirlik yönetim kurulunda, hâlen Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifini temsilen görev yapan, ancak önümüzdeki günlerde yapılacak olağanüstü genel kurulda yönetim dışı bırakılacağı öne sürülen, Marmarabirlikin eski başkanı Refi Taviloğlu...

Marmarabirlik yönetim kurulunda, hâlen Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ni temsilen görev yapan, ancak önümüzdeki günlerde yapılacak olağanüstü genel kurulda yönetim dışı bırakılacağı öne sürülen, Marmarabirlik`in eski başkanı Refi Taviloğlu, "Erdek adına kaygılarım var" dedi.
Marmarabirlik`in, yaklaşık dört ay önce gerçekleştirdiği olağan genel kurulunda, üç yıllığına göreve getirildiğine dikkat çeken Taviloğlu, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu genel kurulda, Mudanya Zeytin Kooperatifi delegelerinin bile dörtte üçünün oyunu aldım. Şimdi, dört ayda ne değişti de, yönetim kurulu dışında bırakılmak istendiğimi anlamıyorum. Diyelim ki, birlik başkanımız benimle çalışmak istemiyor. O zaman bana söyler, ben ayrılırım ama yerime Erdek`ten başka bir kişi seçilebilirdi. Birliğin bu girişimlerinden Erdek adına kaygı duyu-yorum."
Marmarabirlik`in şu anda toplam 254 delegesi bulunduğuna işaret ederken, İznik`in 55, Erdek`in 48, Mudanya`nın 59, Edincik`in 25, Mürefte`nin 23, Orhangazi`nin 13, Marmara ilçesinin 6 ve Gemlik`in 24 delege ile temsil edildiğinin altını çizen Taviloğlu, şunları söyledi:
"Delege tablosuna şöyle bir göz atarsak, İznik, Erdek ve Mudanya kooperatiflerinin delege sayısı 162`dir. Yani toplam 254 delegenin yarısından fazlasını bu üç kooperatif oluşturuyor. Bu nedenle yönetimlerde öncelikle bu üç kooperatiften isimlerin bulunması doğaldır. Anladığıma göre şimdi, Erdek dışında bir yönetim yapılanmasına gidilmek isteniyor. Bu durum da beni Erdek adına endişeye yöneltiyor."
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli