Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Rektör Süleyman Özdemir açıkladı

Rektör Süleyman Özdemir açıkladı

?Gönen´de Ziraat Fakültesi açmayı düşünüyoruz?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bağlı Gönen Meslek Yüksek Okulu´nda 830 öğrenci bulunuyor.
Müdürlüğünü üniversitenin rektör yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel´in yaptığı ve beş programın uygulandığı okulda 15 akademik, 17 idari personel görev yürütüyor.
Geçtiğimiz günlerde, okulu ziyaret ederek bir törene katılan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Okul müdürü Prof. Dr. Alpaslan Serel, 2015 yılında, Balıkesir Üniversitesi´nden ayrılarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bağlandıklarını, okulun fiziksel alt yapısının da çok iyi olduğunu belirtti.
Rektör Özdemir, 200 dönümlük bir alanda yer alan Gönen Meslek Yüksek Okulu´nun eğitim-öğretim kalitesinin yüksekliğine işaret ederken, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu okulumuz, fiziksel durumu ve alt yapısıyla adeta bizim en güzel vitrinimiz gibi. Uygulama alanımız çok fazla. Gönen´i çok önemsiyoruz. Eğer YÖK´ten izin alabilirsek burada bir Ziraat Fakültesi kurmayı da düşünüyoruz. Ayrıca Gönen Jeotermal Enstitümüz ile Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından, Gönen´de ortak bir Termal Sağlık Merkezi açılması için de hazırlıklarımız sürmektedir. Ancak Türkiye´de Meslek Yüksek Okullarına son yıllarda ilgi çok azaldı. Biz de aynı durumdayız. 5 bin metre karelik Gönen Meslek Yüksek Okulu´nda, eski yıllarda 9 bin öğrenci vardı. Şimdi ise 830´lara kadar düştü. Bu binada en az 2 bin öğrenci eğitim-öğretim görmeli. Meslek Yüksek Okullarına ilginin azalması nedeniyle bize bağlı bu okullarda eskiden beri bulunan 83 programdan 4-5´ini kapatmak zorunda kaldık.?
MANYAS MYO İÇİN YER İSTEDİK
Manyas Meslek Yüksek Okulu´nun fiziki alt yapısının iyi olmadığına da dikkati çeken Rektör Özdemir, şu bilgiyi verdi:
?Bu okulumuzun fiziki koşulları pek iyi değil. Bahçesi de yok. Bunun için Hazine´den 130 dönümlük bir alanı üniversitemize istedik. Şimdi sonucunu bekliyoruz. Manyas Meslek Yüksek Okulumuzu da daha iyi ortam ve koşullara kavuşturmak istiyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli