Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Rektör Alkan, Bandırmada

Rektör Alkan, Bandırmada

Prof. Dr. Mahir Alkan: Bandırma Denizcilik Fakültesinin öğretim üyesi kadrosunu kendimiz yetiştiriyoruz

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Bandırma`ya geldi. Alkan, Bandırma`da gerçekleşen Akademik Kurul toplantısına başkanlık yaptı. 
Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Alkan, "Toplantımızda, Bandırma`da, üniversitemize bağlı bulunan eğitim kurumlarının sorunlarını görüştük, bu kurumlarda görevli arkadaşlarımızın dileklerini dinledik" dedi. Alkan, Bandırma Denizcilik Fakültesi`nin ne zaman öğrenci almaya başlayarak, eğitim-öğretime açılacağı şeklindeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
"Denizcilik Fakültesi için her bölümde üç araştırma görevlisini kendimiz yetiştirip, öğretim üyesi kadromuzu oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için de eğitimimiz sürüyor. Çünkü, başka kentlerde, özellikle özel kurum ve kuruluşlarda çok yüksek paralarla çalışan bu branştaki öğretim üyelerini, Bandırma Denizcilik Fakültesi`nde görevlendirme olanağımız yok. Kimse Bandırma Denizcilik Fakültesi`ne gelmek istemiyor. Türkiye`deki diğer Denizcilik Fakültelerinde de aynı sorun yaşanıyor. Bu nedenle yeni açılan Denizcilik Fakülteleri`nin, 6-7 yıldan önce öğrenci alması mümkün olmuyor. Dilerim Bandırma Denizcilik Fakültesi, bu kadar beklemek zorunda kalmaz." Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli