Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Rektörden basın toplantısı

Rektörden basın toplantısı

Üniversitede 10.700 öğrenci var

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi´nin kurulmasının ardından, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması için de YÖK´e başvuruda bulunuldu. Bu arada, Spor Bilimleri Fakültesi kurulması için de YÖK onay verdi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitede yapılması planlanan yeni binalar ve kurulması düşünülen fakülteler hakkında basın toplantısı düzenledi.
Üniversitenin kuruluş aşamasının devam ettiğine işaret eden Özdemir, ?3´ncü eğitim öğretim yılına başladık. Üniversitemiz üçüncü yaşına girdi. Kuruluş aşamalarını hızlı hızlı geçiyoruz. Cihangir Boz yeni Genel Sekreterimiz oldu. İbrahim hocamız kendi isteği ile görevi bıraktı. Hocamızı rektör danışmanı olarak görevlendirdik. Kampus inşaatı ile ilgili yeni gelişmeler var. 5 fakülteydik, 7 fakülte olduk. Yeni bölümlerin açılmasını önümüzdeki yıla bıraktık. Akademik ve idari personel sayımız 410 oldu. YÖK´e 85 kişilik akademik kadro talebimizi ilettik. Öğrenci sayımız 10 bin 700 oldu. Bu yıl MYO´lara yerleşmeyi öğrenciler uygun görmedi, ülke genelinde yüzde 50´si boş kaldı. Üniversiteler sıralamasında tahminen 120 sıradayız. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi kuruldu. Spor Bilimleri Fakültesi de YÖK tarafından kabul edildi. Üç Araştırma merkezimiz oldu. Akıllı Ulaştırma Merkezi, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi. Açılmasını planladığımız; Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi´nin dosyasını önümüzdeki hafta YÖK´e göndereceğiz. YÖK olur verdi ve bu konuda dosyayı bekliyor. Önümüzdeki yıl minimum 8, maksimum 12 bölüme öğrenci alacağız. Denizcilik Fakültesinde iddialı olmak istiyoruz.?dedi.
Öğrencilere yurt dışı imkânları da sağladıklarını ve çok sayıda üniversite ile anlaşmalar imzaladıklarını aktaran Özdemir, ?Uluslar arası öğrenci faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Bizim 165 civarı yabancı öğrencimiz var. Hedefimiz birkaç yıl içinde bine ulaşmak. 60´a yakın ülke ile anlaşmalar imzaladık. Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim programları kapsamında, 3 Kasım´da Eğitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu düzenlemeyi planlıyor ve bunu sürekli hale getirmek istiyoruz. 150-200´ü yabancı olmak üzere700 civarı konuğumuz gelecek. Nisan ayında da Akıllı Ulaştırma Sistemleri ile ilgili bir konferans planlıyoruz. 18 Nisan´da başlayarak 3 gün sürecek. Vakfın adı? Bandırma Onyedi Eylül Üniversite Vakfı? olarak değişti.?diye konuştu.
ÜÇ BİNA CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Kampus içinde yapılacak binalar için düzenlenen mimari yarışmanın ardından, yerleşke için çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Özdemir, yerleşke planlamasında son aşamaya geldiklerini belirti. Birkaç hafta içinde üç bina için ihaleye çıkılacağını söyleyen Özdemir, ?Merkezi binayı önümüzdeki yıl bitirmek için gayret göstereceğiz. Bu inşaatlara harcanacak 45-50 milyonumuz var.
Merkezi binamızın içinde büyük bir kongre salonumuz olacak. 700 koltuklu güzel bir salonumuz olacak. 3 binamız bittiğinde öğrenciler içinde cazibe merkezi olacağız.?dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Rektörden basın toplantısı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false